HRVATI U NBA

Odlični Bogdanović nije uspio spriječiti prvi poraz Jazza nakon 10 utakmica

Foto: EPA

BOJAN BOGDANOVIĆ zabio je tricu za vodstvo Utah Jazza 132:127 dvije i pol minute prije kraja produžetka, ali ni on ni suigrači nakon toga više ništa nisu pogodili te su izgubili od New Orleans Pelicansa 138:132.

Hrvatski je kapetan završio s 26 koševa (šut 9/17, trice 3/8, slobodna bacanja 5/5), tri skoka, četiri asistencije i dvije izgubljene lopte, ali nije uspio spriječiti Pelicanse da Uti nanesu prvi poraz nakon deset uzastopnih pobjeda.

To nije uspio ni Donovan Mitchell, koji je izjednačio učinak karijere od 46 koševa, kao ni Rudy Gobert sa 17 koševa i 14 skokova.

U jednoj od posljednjih utakmica Pelicansa prije debija Ziona Williamsona, koji se očekuje iduće srijede, briljirao je Brandon Ingram s rekordom karijere od 49 koševa. Bivša nada Lakersa pogodila je 15 od 25 šuteva i 16 od 20 slobodnih bacanja te pridodala osam skokova i šest dodavanja.

Bila je ovo jedna od najizjednačenijih utakmica sezone u kojoj su zabilježene 23 promjene vodstva i 23 puta je rezultat bio izjednačen, a nitko ni u jednom trenutku nije imao dvoznamenkastu prednost.

Pročitajte više