Olmo će ponovno igrati s Gvardiolom?

Foto: EPA

DANI OLMO (25) ovog je ljeta produljio ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine, međutim teško će bivši dinamovac angažman u bundesligašu odraditi do kraja. Barcelona je bila zainteresirana za vratiti klinca koji je iz La Masije stigao u Dinamo 2015., navodno je u ozbiljnoj priči bio i Real, a upravo zbog brojnih ponuda europskih bogataša Olmov ugovor sadrži klauzulu u kojoj stoji da će, ako netko ponudi 60 milijuna eura, igrač dobiti papire i moći slobodno otići.

As je danas objavio da je City ozbiljno zainteresiran za Olma, ali da situaciju također još prate Manchester United i Chelsea. Nije ni čudo da mu je Leipzig ljetos dao ključeve momčadi, odavno je prerastao tu momčad i spreman je za velik iskorak", navode španjolski mediji.

Pep ga želi u Cityju

Englezi također izvlače da je Guardiola više puta za Olma govorio kako je fantastičan i kako ga oduševljava pa nije čudo da u njemu vidi igrača za budućnost. U slučaju da se taj transfer dogodi, u Cityju bi zaigrala čak tri igrača Dinama - Olmo, Kovačić i Gvardiol.

Olmov mogući odlazak iz Leipziga bitna je vijest i za Dinamo, jer hrvatski prvak ima 20 posto profita od idućeg transfera. Leipzig je Olma Dinamu platio prije tri godine 29 milijuna eura. Ako ga Leipzig proda za 60 milijuna eura, Dinamo bi imao pravo na 20 posto od 31 milijuna eura pa bi dobio malo više od šest milijuna eura.

Olmo je ove sezone za Leipzig odigrao 22 susreta u svim natjecanjima i zabio je osam golova uz pet asistencija.

Pročitajte više