DANI OLMO

Olmo objasnio zašto mu je propao transfer u Barcelonu: "Tad su me zamolili nešto..."

Foto: EPA

DANI OLMO dao je opširan intervju za Mundo Deportivo gdje je istaknuo kako mu se ne sviđa što sjedi na klupi u svom novom klubu RB Leipzigu.

U Njemačku je stigao u siječnju za 20 milijuna eura iz Dinama pa u prvoj utakmici koju je započeo, u kupu protiv Eintracht Frankfurta, zabio gol.

Zatim je uslijedio siv period, Olmo je ispao iz kombinacija za prvi sastav Juliana Nagelsmanna. Španjolce je zanimalo zbog čega se nije vratio u Barcelonu koja ga je pratila i htjela vratiti.

Međutim, nisu otišli do kraja.

"Te stvari kontroliraju moj agent i otac. Imao sam osjećaj da taj njihov interes za mene nije bio previše ozbiljan", rekao je pa dodao:

"U studenome su razgovarali s mojim agentom i djelovalo je kao da su htjeli sve brzo završiti. A onda nakon toga su iz nekog razloga sve odgodili. I tako je bilo do kraja siječnja, zamolili su me da pričekam kad su vidjeli da sam blizu potpisa za Leipzig. Dakle, već sam bio dao riječ Nijemcima. Htio sam ići u momčad koja za mene ima sadašnji i budući projekt. Leipzig mi je to ponudio, a druge ekipe nisu. Išao sam u momčad koja je inzistirala na meni."

O razlikama u igri između Bundeslige i HNL-a je rekao:

"Drugačije je, naravno, u odnosu na Hrvatsku. Igra se puno direktnije od onog što sam igrao u Dinamu, no to ne predstavlja nikakve probleme u mojoj prilagodbi. Uostalom, igrao za prvake Europe do 21 godine."

Španjolcima je otkrio i kako je oduševljen suigračem Timom Wernerom, njemačkim napadačem. Olmo ga opisuje kao - avion.

VIDEO: Dinamov oproštaj od Olma

 

Pročitajte više