LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:1

Osijek je grmio: "Šukeru, Turčine!" Iz kluba poručili: Uz ovaj HNS nismo mogli više

Foto: Pixsell / D. Javorović

OSJEČANI se ne mire s porazom od Lokomotive (2:1) koja je sinoć dvije minute do kraja zadnjeg kola HNL-a ostvarila povijesni rezultat i izborila plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U Gradskom vrtu tvrde da su ih suci zaustavili na putu do finala Kupa masakrom u polufinalu protiv Rijeke, kao i u jučerašnjem derbiju s Lokomotivom. Tenzije su porasle i prije utakmice, kada je HNS, unatoč dopuštenju Stožera civilne zaštite, zatvorio tribine stadiona u HNL-u.

Tisuće navijača Osijeka navijale su zato ispred Gradskog vrta, a nakon utakmice pokušale su ući na stadion i sukobile se s policijom.

U sukobu je ozlijeđeno osam policajaca, a kako su za Index izvijestili iz PU osječko-baranjske, interventni policajci morali su primijeniti silu nakon nasilja navijača koji su razbili vrata stadiona na istočnoj tribini te na njih bacali kamenje, opeke i razne predmete. 

 

Službene osobe NK Osijek nakon utakmice su provalile u svlačionicu za suce i zasuli ih teškim uvredama. Glavni sudac Duje Strukan prijavio ih je delegatu utakmice koji je u zapisnik, osim direktora Alena Petrovića, unio ime kondicijskog trenera Osijeka Dine Krola te jednu neimenovanu osobu zbog grubog vrijeđanja i upada u prostorije sudačke ekipe. 

Ivica Kulešević, trener Osijeka, nakon susreta je također upirao prstom u HNS-ove ljude.

"Svi smo razočarani jer navijači nisu bili uz nas, a bilo je već puno odluka koje su se ove sezone prelomile preko naših leđa, pa i preko mojih leđa osobno. Oduzeli su nam privilegiju domaćinstva u utakmici s Lokomotivom, to je moj stav, a uz ovakvo suđenje rezultatski nismo mogli postići više ove sezone", rekao je Kulešević.

Između Osijeka i HNS-a popucale veze? 

Predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj nakon susreta je kratko kazao: "HNS nas je previše oštetio ove sezone."

Između vodstva HNS-a i Osijeka puklo je na više razina. Podsjetimo kako je nepoderivi Ante Vučemilović, dopredsjednik Davora Šukera i nekad najbliži suradnik utamničenog Željka Širića, napustio sjednicu Izvršnog odbora HNS-a nakon odluke o zatvaranju tribina u zadnjem kolu HNS-a. 

Navijači Osijeka tijekom utakmice su uporno skandirali: "Šukeru, Turčine, napiši se kur*ine", dok je osječki dogradonačelnik Boris Piližota poručio predsjedniku HNS-a da se odrekne titule počasnog građanina Osijeka ili će mu u suprotnom ista biti oduzeta. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više