Osvojio Europa ligu i umirovio se s 29 godina. U pet mjeseci dobio je 12 kilograma

Foto: EPA

BIVŠI austrijski nogometni reprezentativac Martin Hinteregger odlučio je završiti karijeru s 29 godina. Podsjetimo, Hinteregger je s Eintrachtom iz Frankfurta prošle sezone osvojio Europa ligu pobjedom na penale protiv Glasgow Rangersa. Imao je ugovor do 2024. godine, no poručio je kako je osjetio velik pad u svojim nastupima.

Bild prenosi kako je Hinterreger na Instagramu napisao da je u pet mjeseci od prestanka bavljenja nogometom dobio 12 kilograma. "Vrijeme je da ponovno dođem u formu, 12 kilograma je previše otkako sam završio karijeru. To je previše čak i za niže lige", napisao je Austrijanac.

Kao napadač igra u amaterskoj ligi

Hinteregger, koji je tijekom profesionalne karijere bio obrambeni igrač, sada je napadač svog lokalnog kluba SGA Sirnitza u petoj austrijskoj ligi. Osim toga, surađujući s televizijskim voditeljem Marcelom Wagnerom i ugostiteljem Sebastianom Finkom, otvorio je gostionicu naziva Adler u Kronbergu.

"Majka mi je bila konobarica, pa sam tako odrastao u gostionici. Ideja je nastala kada sam imao 20 godine, dok sam prošle godine odlučio da će se nalaziti ovdje. Ugodno mi je, ovo će biti moj drugi dom", poručio je na otvorenju krajem lipnja.

Ispričao se zbog suradnje s desničarskim političarem

Osim ugostiteljstva, Hinteregger otprije u suradnji sa skijašem-skakačem Thomasom Morgensternom vodi tvrtku koja, među ostalim, iznajmljuje helikoptere za privatne osobe. Tvrdi kako ranom nogometnom mirovinom nije želio prvenstveno izbjeći sportski pritisak. "Drago mi je što ću letjeti helikopterom, biti u restoranu i pratiti Eintracht kao gledatelj i navijač", zaključio je.

U Eintrachtu je bio od 2019. godine i odigrao je 183 utakmice. Ranije je nastupao za Augsburg, Borussiju iz Mönchengladbacha i Salzburg. Za reprezentaciju Austrije odigrao je ukupno 67 utakmica i postigao četiri gola. Nedavno je žestoko napadnut u Njemačkoj i Austriji jer se pri organizaciji svog Hinti Cupa udružio s političarem koji ima veze s ekstremnom desnicom.

"Strašno je što mi se dogodilo. Htio sam organizirati turnir za zabavu, a onda je uslijedio medijski linč. Ograđujem se od desničarskih ideja. Svi koji me poznaju znaju što mislim o tome", pravdao se Austrijanac.

 

Pročitajte više