NOGOMET

Osvojio Europa ligu, umirovio se s 29 godina pa otvorio gostionicu

Foto: EPA

AUSTRIJSKI nogometni reprezentativac Martin Hinteregger odlučio je završiti karijeru s 29 godina. Podsjetimo, Hinteregger je s Eintrachtom iz Frankfurta osvojio Europa ligu pobjedom na penale protiv Glasgow Rangersa. Imao je ugovor do 2024. godine, no poručio je kako je osjetio velik pad u svojim nastupima.

Ubrzo se nakon vijesti o njegovu umirovljenju saznalo čime će se baviti. Naime, Hinteregger je sinoć u Kronbergu otvorio gostionicu naziva Adler. Njemački mediji prenose kako je svečano otvorenje dugo bilo planirano. Ugostiteljski objekt vodit će s televizijskim voditeljem Marcelom Wagnerom te ugostiteljem Sebastianom Finkom.

"Majka mi je bila konobarica, pa sam tako odrastao u gostionici. Ideja je nastala kada sam imao 20 godine, dok sam prošle godine odlučio da će se nalaziti ovdje. Ugodno mi je, ovo će biti moj drugi dom", poručio je gostima.

Iznajmljuje i helikoptere

Osim ugostiteljstva, Hinteregger otprije u suradnji sa skijašem-skakačem Thomasom Morgensternom vodi tvrtku koja, među ostalim, iznajmljuje helikoptere za privatne osobe. Tvrdi kako ranom nogometnom mirovinom nije želio prvenstveno izbjeći sportski pritisak. "Drago mi je što ću letjeti helikopterom, biti u restoranu i pratiti Eintracht kao gledatelj i navijač", zaključio je.

U Eintrachtu je bio od 2019. godine i odigrao je 183 utakmice. Ranije je nastupao za Augsburg, Borussiju iz Monchengladbacha i Salzburg. Za reprezentaciju Austrije odigrao je ukupno 67 utakmica i postigao četiri gola. Nedavno je žestoko napadnut u Njemačkoj i Austriji jer se pri organizaciji svog Hinti Cupa udružio s političarem koji ima veze s ekstremnom desnicom.

"Strašno je što mi se dogodilo. Htio sam organizirati turnir za zabavu, a onda je uslijedio medijski linč. Ograđujem se od desničarskih ideja. Svi koji me poznaju znaju što mislim o tome", pravdao se Austrijanac.

 

Pročitajte više