Osvojio je Umag prije 17 godina, a sad se vratio: "Za mene je ovdje uvijek posebno"

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

TROSTRUKI Grand Slam pobjednik Švicarac Stan Wawrinka nastavio je u srijedu svoj pobjednički niz na umaškom ATP turniru započet prije 17 godina, kad je u Stella Marisu prvi put u karijeri podignuo pobjednički trofej na ATP Touru, a njegova žrtva bio je austrijski Hrvat Filip Mišolić, kojeg je za samo 63 minute svladao sa 6:3, 6:2.

Osvojio Umag prije 17 godina, sad se vratio

"Vrlo sam sretan svojim prvim nastupom, mislim da sam odigrao vrlo solidan meč. Uvjeti su sporiji nego što su bili prošli tjedan u Gstaadu, a to mi odgovara. Sjajno je vratiti se u Umag nakon toliko godina. Tu sam osvojio svoj prvi naslov i za mene će ovdje svaki izlazak na teren biti poseban. Drago mi je i da je stadion bio dobro popunjen", rekao je Wawrinka nakon svog prvog nastupa u Stella Marisu od finala 2006. koje je završilo predajom Novaka Đokovića u tie-breaku prvog seta.

Činjenica da je između ta dva meča prošlo 17 godina, zasigurno kandidira za knjigu rekorda kad je u pitanju razmak između dvije pobjede na istom turniru.

"Kad sam počeo dolaziti u Umag, bio sam vrlo mlad. Sve mi je bilo novo. Sad me nije bilo mnogo godina u Umagu, ali sam uživao kao i prvi put. Lijepo je vidjeti da toliko ljudi dolazi gledati tenis, da me podržavaju. To je jedan od razloga zašto još uvijek igram. Energija je bila odlična, sve je bilo savršeno. Nadam se da će tako biti i nadalje."

Pročitajte više