PREMIERSHIP

Ovako će izgledati tablica Premiershipa u 2020. prema izračunima superračunala

Foto: EPA-EFE

MANJE od dva mjeseca ostalo je do početka nove sezone Premiershipa što znači da je već vrijeme za prve prognoze tko bi se mogao naći na tronu u najjačoj europskoj ligi u 2020.

SportNation.bet pomoću vlastitog superračunala pokušala je predvidjeti konačan poredak sljedeće sezone Premiershipa, a pritom je uzimala različite varijable u obzir poput datuma utakmica, derbija i prijašnjih završnih pozicija klubova.

Prema njihovom izračunu, Manchester City će osvojiti treći naslov prvaka zaredom. Liverpool će ponovno biti drugi te tako i dalje čekati na naslov engleskog prvaka od 1990. dok će Tottenham završiti treći. Zatim slijedi Chelsea na četvrtom mjestu dok će United kao peti i Arsenal kao šesti ponovno propustiti igranje u Ligi prvaka godinu nakon toga.

Najveći skok superračunalo daje Newcastleu zbog novog vlasnika i predviđaju mu osmo mjesto, dok će dva od tri nova Premierligaša odmah u prvoj sezoni ispasti natrag u Championship. Spasit će se jedino Aston Villa, dok će Norwich i Sheffield završiti kao dvije najlošije ekipe Premiershipa.

Konačan poredak Premier lige prema prognozi superračunala

 

20. Sheffield United (Ispadanje)

19. Norwich City (Ispadanje)

18. Burnley (Ispadanje)

17. Brighton & Hove Albion

16. Aston Villa

15. Bournemouth

14. Crystal Palace

13. Southampton

12. Watford

11. West Ham United

10. Leicester City

9. Everton

8. Newcastle United

7. Wolverhampton Wanderers

6. Arsenal

5. Manchester United

4. Chelsea

3. Tottenham Hotspur

2. Liverpool

1. Manchester City 

Pročitajte više