DINAMO - ROSENBORG, PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Ovako su dinamovci komentirali veliku pobjedu u borbi za Ligu prvaka

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

DINAMO je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka kod kuće pobijedio norveški Rosenborg 2:0 golovima Brune Petkovića i Mislava Oršića.

 

Svi dinamovci reagirali su na sličan način na veliku pobjedu. Svima je žao što nisu zabili još koji pogodak i tako riješili pitanje pobjednika.

Arijan Ademi

"Hvala navijačima, igrali smo dobro, znali smo gdje nam mogu zaprijetiti, tako da smo zadovoljni. Zabili smo dva gola, ali i tamo moramo ući agresivno. Šteta što nismo zabili i treći, imali smo još neke šanse. Rosenborg je opasan iz prekida."

Nenad Bjelica

"Zabili smo rani pogodak, dobro smo ih iskautirali, njihovi vezni igrači su opasni po gol, ali u ofenzivi smo igrali svoju igru, došli smo do nekoliko prilika, dvije smo zabili, mogli smo i više, ali dobro je pobijediti ekipu koja nije izgubila u zadnjih 10 utakmica. Na tome treba graditi optimizam i vjerujem da ćemo u uzvratu biti još bolji."

Petković je trebao pucati penal samo ako na njemu nije napravljen prekršaj, ali dogodilo se suprotno. Bjelica je mislio da je faul napravljen na nekom drugom.

"Oršić ga je trebao izvesti, ali teško je sve s klupe vidjeti. Petković je dobro pucao i pogodio", rekao je Bjelica pa komentirao situaciju iz prvog poluvremena kada je jedan od igrača Norvežana igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali VAR se nije oglasio.

"Jučer sam rekao na presici, tu će biti puno interpretacija kod odluka, ovo su iskusni suci koji imaju dvije godine VAR u Italiji, teško mi je to vidjeti s terena, četvrti sudac mi je rekao da nije bilo ničega."

Bruno Petković

"Hvala na čestitkama. Jako dobra utakmica s naše strane, dali smo im minimalan prostor iako su imali gredu i par poluprilika. Ipak, stvorili smo jako puno šansi, stvorili smo dobru prednost koju trebamo obraniti jer nismo sigurni za prolazak. Imamo još 90 minuta."

O pogođenom penalu nakon promašenog u Mađarskoj rekao je:

"Iskreno, olakšanje, dokažete da možete napraviti bolje nego na prošloj utakmici. Mene jedna loša situacija u nogometu ne spusti kao što me jedna dobra ne podigne."

Mislav Oršić

"Imamo lijepu prednost pred uzvrat. Brzo smo zabili, sve nam se otvorilo i nakon toga je bilo lakše. Lopta je malo skakala, čekao sam da se malo primiri, pucao i ušla je. Na stranu to, Norvežani su sjajni iz prekida, svaka lopta koja nam se našla u šesnaestercu bila je za nas opasna. Ipak, dobro smo odradili sve skupa večeras. Sada moramo igrati kao i u Mađarskoj.

Pročitajte više