Ove sezone samo Lyon nije zabio Ajaxu: "Svi uvijek krive obranu, a cijela ekipa treba stvarati pritisak"

TOBY ALDERWEIRELD prošlog je vikenda bio Ajaxov spasitelj spriječivši veliku priliku Alkmaara da uzme sva tri boda na Amsterdam Areni.

> Ajax u gostima kod Hrvata: Nikad nije primio gol, a tukao ga je jedino Hajduk - u Ljubljani



Belgijski branič ove sezone još nije propustio ni minute za Ajax u prvenstvu, a odradio je i 90 minuta u susretima protiv Real Madrida i Lyona. Spreman čeka i večerašnju utakmicu na Maksimiru.

Od ukupno trinaest utakmica ove sezone Ajax je samo jednom uspio sačuvati mrežu praznom. Bilo je to protiv Lyona u prvom kolu Lige prvaka, na Amsterdam Areni utakmica je završila 0:0.

"Često se za golove okrivljuje obrana, ali nije uvijek tako. Vrlo je frustrirajuće. Važna je komunikacija na terenu. Protiv Alkmaara smo u drugom dijelu utakmice pritisnuli protivnika, a pod pritiskom samo Messi i Ronaldo mogu dobro dodati loptu. Ako će cijela momčad sudjelovati u obrani, bit će nam se lakše obraniti", rekao je 22-godišnji Alderweireld.

"Protiv Dinama moramo uzeti pobjedu ili najmanje bod ukoliko želimo imati šanse za drugo mjesto u skupini", dodao je Belgijac.

Veznjak Theo Janssen ovog je ljeta u Ajax stigao iz Twentea nakon što je proglašen najboljim igračem Eredivisije prošle sezone. 30-godišnji Nizozemac standardan je u prvoj momčadi i također bi trebao istrčati večeras na Maksimiru.

"Vrlo je važna suradnja na terenu, posebno u veznom redu. Protiv Alkmaara je vezni red preko Eriksena i Enoha stvarao pritisak, ali bit će bolje ako ubuduće svi zajedno stisnemo protivnika", komentirao je Janssen.

"Južnoamerički Dinamo" jači je nego prije dvije godine

"Ajax je spreman za južnoamerički Dinamo", pišu jutros nizozemski mediji aludirajući na strance koji nose igru zagrebačkog kluba.

"Vidjeli ste kako su igrali protiv Real Madrida. Malo im je nedostajalo do gola. Pobijediti možemo samo ako krenemo oštro od prve minute. Protiv Alkmaara smo pokazali da se možemo svim srcem boriti za pozitivan rezultat, vratili smo se nakon 0:2 i uzeli bod", upozorio je Ajaxov defanzivni veznjak Anita.

"Dvije utakmice s Dinamom su ključne. Želimo drugo mjesto i europsko proljeće. Sjećam se da smo prije dvije godine igrali na lošem travnjaku u Zagrebu pred praznim tribinama jer je Uefa kaznila Dinamo utakmicom bez navijača. U takvoj čudnoj atmosferi lako smo slavili 2:0. Mnogi smatraju Dinamo autsajderom u skupini D, ali ja se ne slažem. Jači su nego prije dvije godine, imaju kvalitetnije igrače i više igraju kao momčad", dodao je Anita.

Dinamo i Ajax igraju od 20:45. Dok se Modri nadaju prvom pogotku i bodu u Ligi prvaka, Nizozemci dolaze osigurati najmanje Europa ligu te se nadaju da će u Zagrebu uspjeti okrenuti slabu formu u posljednje vrijeme.

Pročitajte više