DINAMO U EUROPI

Ovo je sastav s kojim Mamić želi usrećiti navijače Dinama. Evo njegove poruke

Foto: Pixsell

DINAMOV trener Zoran Mamić u Rotterdamu je najavio sutrašnju utakmicu 5. kola Europa lige protiv Feyenoorda (18:55) koja hrvatskom prvaku može donijeti plasman u nokaut fazu. Pobjeda ili remi bit će dovoljni dinamovcima da ponove uspjeh od prije dvije godine kada su nakon pola stoljeća konačno prezimili u europskom natjecanju.

U momčadi Dinama nema igrača pozitivnih na covid-19, a u kadar se vraća i napadač Mario Gavranović pa trener Mamić ističe da ima samo "slatke brige oko sastava".

Kako doznajemo, očekivani sastav Dinama za utakmicu trebao bi izgledati ovako:

Livaković - Moharrami, Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Jakić - Kastrati, Ademi, Majer, Oršić - Petković 

"Svi su zdravi, spremni i jedva čekamo istrčati na teren. Ne znam kako je prošlo testiranje u momčadi Feyenoorda, sve tajne doznat ćemo sutra", rekao je Mamić te istaknuo da njegovi igrači pucaju od želje na treningu pa ih u istom stanju očekuje i u utakmici protiv nizozemskog kluba s kojim su u prvom susretu skupine na Maksimiru odigrali 0:0.

"Želimo dobar rezultat, uz dobru igru kakvu smo već pružali ove godine u Europa ligi. Veselimo se utakmici, motivirani smo, znamo što nam donosi dobar rezultat: veliku sreću za igrače, navijače i čitav klub. Iako smo uzbuđeni, na terenu moramo biti hladnokrvni, ali uz veliku energiju jer samo tako možemo pobijediti jakog protivnika kao što je Feyenoord", smatra Mamić. 

Mamić opušten prije važne utakmice: Život ide dalje, u dobru i u zlu 

U dosad odigrane četiri utakmice u skupini Dinamov golman Dominik Livaković još nije primio pogodak. Može li sačuvati praznu mrežu u preostala dva kola, protiv Feyenoorda i CSKA? 

"U pripremi svake utakmice razmišljamo kako organizirati sve linije i uglazbiti ih da zvuče dobro. Cijela ekipa igra odgovorno s puno energije i to donosi rezultat i čistu mrežu. Siguran sam da možemo biti i bolji. Nešto se ovdje pita i protivnika, ali mi moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju s treninga na teren u sutrašnjoj utakmici", odgovorio je Mamić, koji uoči važnog meča izgleda vrlo opušteno.

Trener Dinama na to je kazao:

"Ulog je veliki, ali živjet će se i dalje u dobru i u zlu. Za par dana nas čeka nova utakmica, pa ako ne bude dobro, moramo se vratiti u pobjednički niz, stalno imamo nove izazove. Ne razmišljamo o negativi, svjesni smo svoje vrijednosti i došli smo ovdje napraviti dobar rezultat."

Nakon press konferencije Mamić je s igračima odradio trening na stadionu Feyenoorda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više