Ovo može samo on: Evo zašto je Ramos junačina Reala i najbolji golgeter-branič u povijesti

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETAŠI Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala u Napulju pobijedili Napoli 3:1 i tako potvrdili pobjedu 3:1 iz prve utakmice.
 
Napoli je odigrao sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 1:0. Bilo je užitak gledati automatizme u igri Napolija, strahovit presing kojim su uništavali vezni red Reala, smirenost u obrani te Mertensa i Insignea, koji su svojom hitrinom i pokretljivošću u fazi napada konstantno maltretirali obranu Madriđana. Real je dobar dio utakmice bio na konopcima te nije mogao doći do lopte, no što vrijedi Napolitancima maksimalna ocjena za dojam kad Zidane ima monstruma zvanog Sergio Ramos.
 
Kapetan Reala je po tko zna koji put spasio Real i u samo 12 minuta prelomio je utakmicu. Nakon drugog gola priča je bila okončana i Napoli se predao.
 

"Bila je to moja stota utakmica u Ligi prvaka i sanjao sam zabiti i pomoći momčadi u tako teškim trenucima. Prije tjedan dana smo bili u teškoj situaciji, tada ste me ''ubijali'', za sve sam bio krivac, a danas sam vam dobar", izjavio je kapetan Reala nakon utakmice, pa je dodao:
 
"Ne, nisam heroj zato što sam zabio dva gola. To je najmanje važno. Bitno je da smo svi skupa pokazali da smo prava momčad kad je najteže. Kad god imamo dobar pristup i kad razmišljamo pozitivno, nema te prepreke koju ne možemo preskočiti".
 
Novinari su podsjetili Ramosa da je drugi gol ipak pripisan Mertensu, na što je Ramos u svom stilu odgovorio i nasmijao sve novinare:
 
"Ma nemojte me zajebavati. Pa oba sam zabio ja".
 
Kraljevski klub je tako izborio plasman u sedmo uzastopno četvrtfinale LP, dok je Napoliju ovo bio tek drugi nastup u osmini finala Lige prvaka i drugo ispadanje. U sezoni 2011/12. ispali su od Chelsea. 
 
Sergio Ramos bio je ponovno Realov junak. U finalu Lige prvaka u Lisabonu prije dvije godine zabio je Atleticu u 93. minuti za produžetak. Real je tada osvojio naslov. Gradskom rivalu zabio je i ove godine finalu Lige prvaka. U prosincu 2016. je zabio Barceloni glavom u 90. minuti za 1:1, a gol vrijedan tri boda samo sedam dana kasnije postigao je također u sudačkoj nadoknadi protiv Deportiva (3:2). 
 

Sergio Ramos profesionalnu je karijeru započeo u Sevilli 2003. da bi nakon dvije godine prešao na Santiago Bernabeu za 23 milijuna eura, što ga je u to vrijeme činilo jednim od najskupljih braniča svijeta. Tijekom 13 godina u Madridu Sergio Ramos postao je stožerni igrač Los Galacticosa, skupivši preko 500 nastupa u svim natjecanjima i točno 100 u Ligi prvaka. Njegova sposobnost zabijanja golova u presudnim trenucima nevjerojatno se razvila tijekom godina, tako da je Realov kapetan vjerojatno najubojitiji branič povijesti nogometa. Možda je i bilo bekova i stopera koji su u karijeri i zabili više od Sergija, poput Ronalda Koemana, Fernanda Hiera ili Roberta Carlosa, no nitko od njih nije zabijao tako važne golove i toliko njih.
 
Od sad već mitskog finala Lige prvaka u Lisabonu 2014., kad je u sudačkoj nadoknadi protiv Atletica zabio za produžetak, gdje je kasnije Real pomeo gradskog rivala za desetu kontinentalnu titulu, Ramos je zabio 21 gol. Međutim, odzvanja podatak da je od tih 21 čak njih 18 postigao u trenucima kad je Real ili gubio ili bio u egalu. Eto, takav je igrač Sergio Ramos.
 
Vjerojatno najvažniji gol u karijeri koji ocrtava njegovu snalažljivost u protivničkom kaznenom prostoru, postigao je u finalu Lige prvaka 2014. Inače, podjednako uspješan bio je u dresu španjolske reprezentacije, gdje je već upisao 140 susreta, uz deset golova.
 
Sergio Ramos, junačina kraljevskog kluba specijalizirao se za golove koje pobjede donose u samim završnicama ili u dramatičnim okolnostima, a nakon pobjede protiv Napolija, društvene mreže bile su prepune komentara njegove igre.
 

Pročitajte više