OVO NITKO NIJE NAPRAVIO VEĆ 11 GODINA Zabio 70 koševa u NBA utakmici - i izgubio

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUDESNA NOĆ u NBA ligi! Američki košarkaš Devin Booker postao je najmlađi košarkaš koji je u jednoj utakmici postigao 70 poena. 

21-godišnji košarkaš napravio je nevjerojatan podvig u utakmici Boston Celticsa i Phoenix Sunsa. Ubacio je više od svih njegovih suigrača zajedno, ali ipak završio na strani gubitnika. Celticsi su na kraju pobijedili 130:120.

Igrao je 44 minute i ubacio 17/29 za dva i 4/11 za tri poena uz postotak od 52,5 posto. Dodao je tome i osam skokova, šest asista, tri ukradene lopte i blokadu.
 
Ovako nešto u NBA-u nije napravio nitko već 11 godina, otkako je Kobe Bryant utrpao 81 koš Toronto Raptorsima. Booker je tek šesti košarkaš koji je postigao toliki broj poena u jednoj utakmici.  

Zanimljivo je da je prije točno godinu dana upravo Kobe Bryant dirnuo mladog Bookera kada mu je poslao potpisane tenisice i želju da postane NBA zvijezda.

Booker je čak 51 koš postigao u drugom poluvremenu i tako se pridružio legendama Wiltu Chamberlainu, Kobeu Bryantu, Davidu Thompsonu, Elginu Bayloru i Davidu Robinsonu kao šesti igrač sa 70 ili više ubačaja u jednoj utakmici.
 

Pročitajte više