Partizanov predsjednik: Naravno da se u Srbiji namještaju utakmice

Foto: Star Sport

PARTIZANOV čelnik Milorad Vučelić pred medijskim predstavnicima progovorio je o brojnim teškim temama srpskog nogometa. Isprva je bez zadrške kritizirao, kako je utvrdio, očajnu infrastrukturu.
 
"Igramo po livadama! To nije niti može biti nogomet. Od Partizana se traže pas igra i kontrola posjeda. Kakvog posjeda? Na ovakvim travnjacima poput naših protivnici samo odmaraju i čekaju. Na svim stadionima imamo reflektore, a igramo po njivama. Pogledajte u kakvom su stanju travnjaci u Subotici, Ivanjici, Čačku... Na takvim terenima posjed lopte samo umara momčadi koje ga imaju. Srpski nogometni savez trebao bi klubovima narediti da urede igrališta", rekao je Milorad Vučelić i bez okolišanja potvrdio sumnje kako srpski nogomet izrazite probleme muči i s natjecateljskom regularnošću.
 
"Ima li namještanja u Srbiji? Ima, naravno da ima. Znate i sami kako će se završiti 50 posto utakmica, naročito u drugom dijelu sezone", rezolutno je poručio i naglasio kako je spreman usko surađivati s pravosudnim tijelima u rješavanju akutnog problema.
 
"UEFA je prošle godine poslala pismo u kojem je označila osam klubova Superlige sumnjivim za namještanja. Nikada nije odustala od upozorenja. Ako Europska nogometna kuća tako percipira, zašto ne bih i ja? Ako bi postojala nezavisna istraga, kao što je svojevremeno sprovedena u Italiji, pod uvjetom da se moj iskaz ne pojavi u novinama, bio bih spreman pomoći svojim skromnim znanjem. Ne posjedujem nikakve dokaze, no ponudio bih indikacije i ukazao na sumnjive mreže."
 
Milorad Vučelić u iskrenom medijskom istupu spomenuo se i sudaca koje je još u prošlosti isticao kao najgorim segmentom srpskog nogometa.
 
"Dok sam radio u rukometu, govorio sam kako razumijem ljude koji prijete arbitrima. Pazite, naprimjer, Saša Zdjelar i Armin Đerlek izlaze na teren smatrajući ga poljem pravde u kojem pobjeđuje bolji. Međutim, onda se pojavi sudac koji se stavlja u centar pažnje i odlučuje o ishodu. Priznaju se pogoci iz gol-auta, poništavaju se regularni zgodici, sviraju se jedanaesterci... Unaprijed se zna što će se dogoditi. Jedinog našeg suca s međunarodnim rejtingom optužuju. Kažu da je lopuža. Što je s ostatkom? Većina ih ne zna suditi. Legitimno je zapitati se imaju li možda neki drugi motiv ili zbilja ne znaju suditi. Postoje dva rješenja - ili da nauče ili da se sklone", rezonirao je Partizanov predsjednik. 

Pročitajte više