PERIŠIĆ JE SUTRA MANCHESTEROV Dogovorena odšteta, kao i njegova zamjena iz Lazija

Foto: Getty Images / Guliver Image

ZADNJA 24 sata intenzivnih pregovora između Perišićevog agenta Fanija Ramadanija, Intera i Uniteda, dovela su na prag zaključenja najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša u povijesti.

Sve tri strane žele da se posao zaključi do sutra, jer Inter tada kreće na pripremnu turneju po Kini i Singapuru. Perišić će pak na drugi kraj Zemlje, odnosno na Unitedove pripreme u Los Angelesu.

Kako javljaju talijanski mediji, konačno je dogovorena i odšteta koju će Manchester platiti Interu za njegovog najboljeg igrača. Kao što je bilo za očekivati, prodavač i kupac našli su se na pola puta, odnosno ipak bliže Interovu zahtjevu, ali tek ako se ispune klauzule vezane uz Perišićeve pojedinačne i klupske uspjehe u Unitedu.
 
Manchester će platiti 45 milijuna eura fiksno, dok ovisno o Perišićevom učinku u novom klubu, uz bonuse može zaraditi još 5 milijuna eura. 
 
Odlična zarada, budući da je 28-godišnjeg ljevokrilnog napadača prije dvije godine Wolfsburgu platio 19 milijuna eura.

Još bolje za Inter je što ga mijenja čak šest godina mlađim i samo milijun eura skupljim Keitom Baldeom Diaom, za kojeg su zainteresirani Juventus, Monaco i Chelsea. Ali Inter je najbrži i najkonkretniji. Iako na tržištu vrijedi više, Lazio za njega ne može toliko tražiti jer mu ugovor istječe idućeg ljeta, a Diao odbija potpisati novi. 
 
Iza mladog Senegalca je sjajna sezona u Laziju, tijekom koje je postigao 16 golova, odličan učinak za krilo.
 
Diao je već napustio pripreme Lazija kako bi otišao na završne pregovore s Interom.

Pročitajte više