ivan perišić

Perišić odabrao najbolju petorku u povijesti Intera. Legendarni Srbin je u njoj

KRILNI napadač Intera Ivan Perišić za talijanske medije je rekao da je kapetan Reala Sergio Ramos najimpresivniji branič protiv kojeg je igrao u karijeri.

U karijeri sam igrao protiv puno sjajnih braniča, ali najviše me se dojmio Sergio Ramos'', kazao je hrvatski reprezentativac.

Bez Zanettija i Zlatana

Novinari su zatim Perišića pitali da odabere pet najboljih igrača u povijesti Intera. Zanimljivo, Hrvat se nije odlučio ni za jednog igrača iz sadašnje postave milanskog tima.

''Na golu Julio Cesar. S Interom je ispisao povijest. Walter Samuel je igrač kojeg trebaš imati u ekipi ako želiš pobjedu. Samuel Eto’o je simbol požrtvovnosti i talenta. On je pravi šampion. Dejan Stanković je kompletan igrač koji je postigao nevjerojatne golove. I, naravno, Ronaldo. Brazilac je jedan od najvećih u povijesti nogometa'', naveo je Perišić, koji se, zanimljivo, nije odlučio za Javiera Zanettija ili Zlatana Ibrahimovića.

Zanimljiva karijera

Perišić je imao zanimljivu karijeru. Sa samo 17 godina otišao je u francuski Sochaux, zatim je igrao dvije sezone u belgijskom Club Bruggeu, dvije godine je proveo na Westfalenu, da bi od 2013. do 2015. igrao za Wolfsburg.

U ljeto 2015. je u transferu teškom 19 milijuna eura potpisao za milanski Inter, a nakon četiri godine je otišao na posudbu u Bayern na preporuku tadašnjeg trenera Bavaraca Nike Kovača.

Prvak Europe s Bayernom

''Ivan je dugo bio na našem popisu i ja sam ga preporučio. Znamo kako je igrao u Njemačkoj i znam ga iz reprezentacije. On je top igrač. Znam što je Ivan sposoban napraviti. Znam koliko je važan hrvatskoj reprezentaciji. Tamo je jedan od ključnih igrača, igra s obje noge, brz je i dobar s loptom'', rekao je Kovač koji je Perišića vodio u hrvatskoj reprezentaciji.

Dok je Kovač bio na klupi, Perišić je bio standardan član udarne postave, no dolaskom Flicka izgubio je dio minutaže, ali je ipak dao veliki doprinos osvajanju Lige prvaka 2020.

Početkom sezone vratio se u Inter i igra odlično.

Pročitajte više