HRVATSKI NOGOMETAŠI

Perišić se u petak trebao vratiti u Inter, a u nedjelju nastavlja sezonu s Bayernom

Foto: EPA

BAYERN je trebao u petak, za dva dana, javiti Interu hoće li iskoristiti klauzulu o otkupu ugovora Ivana Perišića, koji je ove sezone u Münchenu na posudbi.

Međutim, La Gazzetta dello Sport piše kako su se klubovi dogovorili o odgodi roka.

Prvotno je 15. svibnja određen kao rok jer je do tada Bundesliga već trebala završiti. No zbog pandemije koronavirusa natjecanje je prekinuto, kao i u većini svjetskih liga, a nastavit će se nadolazećeg vikenda.

Najbolje od Perišića u Bayernu

Bayern je prošloga kolovoza platio Interu pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 milijuna.

Sky Sports je jučer pisao o spomenutom roku te je objavio da Bavarci ne namjeravaju otkupiti Perišića, kao ni da ga Antonio Conte ne vidi u Interovoj momčadi za iduću sezonu, pa bi se Perišić vratio u Milanu samo dok ne dočeka novu posudbu ili drugi stalni transfer.

No klubovi su došli do trenutačno najrazumnijeg rješenja, da rok za odgovor produlje do završetka sezone u Njemačkoj. Do tada se i Perišić još stigne nametnuti u Bayernu, za koji je ove sezone u svim natjecanjima ubilježio 22 nastupa, postigao pet golova i imao osam asistencija. Bavarci prvu utakmicu nakon prekida igraju u nedjelju na gostovanju kod Union Berlina.

Ugovor hrvatskog reprezentativca s Interom vrijedi do ljeta 2022. godine.

Pročitajte više