Perišić uoči premijere u Bundesligi: Nervozan sam, nikad nisam igrao pred 80 tisuća navijača

BLIŽI se start nove bundesligaške sezone u kojoj će u boje aktualnog prvaka Borussije Dortmund braniti Ivan Perišić.

Borussia je u subotu slavila nad trećeligašem Sandhausenom 3:0 u sklopu 1. kola DFB-Pokala, a Perišića je trener Jürgen Klopp uveo s klupe. Dva je gola za Borussiju zabio Robert Lewandowski, jedan Shinji Kagawa, dok je Perišić zaigrao od 71. minute i asistirao Lewandowskom za posljednji gol na susretu u sudačkoj nadoknadi.

"Krenuli smo stopostotno i htjeli smo rano zabiti gol. Nakon toga je bilo lakše. Mislim da smo odigrali dobro protiv vrlo dobre trećeligaške momčadi. Stvorili smo puno prilika, ali nismo ih iskoristili", rekao je Perišić za Goal.com.

"Posve je normalno da svaki igrač želi biti dio prve momčadi. Ali na kraju je trener taj koji odlučuje i mi to moramo prihvatiti. Ove nas sezone čeka puno utakmica i siguran sam da ću dobiti svoje prilike. Borit ću se za svoje mjesto i tada ćemo vidjeti što će biti."

Branitelji naslova otvorit će novu bundesligašku sezonu u petak domaćim susretom na Signal Iduna Parku protiv HSV-a Mladena Petrića, a evo kako je Perišić komentirao nadolazeći sraz.

"Naravno da sam nervozan. Nikad nisam igrao pred toliko gledatelja, a sada će to biti moja prva bundesligaška utakmica pred 80.000 navijača i naravno da ću biti nervozan. Ali ta je nervoza apsolutno pozitivna. U petak ćemo biti na 200 posto naših mogućnosti. Želimo dobro startati."

Pročitajte više