Petković najavljuje nastavak Slavenovog trijumfalnog pohoda: Izbacit ćemo CSKA!

NAKON sjajnog rezultata u Koprivnici i domaće pobjede protiv Arisa, ugodno iznenađenje hrvatskog klupskog nogometa Slaven Belupo zasluženo je izborio nastup u prvom kolu Kupa Uefa. Iako ga ždrijeb u Monte Carlu nije mazio, Slaven Belupo optimistično očekuje utakmicu protiv ruskog velikana CSKA Moskve.

>Slaven Belupo utakmicu protiv CSKA igra na Poljudu?

Petković: Iskoristili smo svoje sportsko pravo i prošli dalje

Nakon sjajne utakmice protiv Arisa trener Farmaceuta Mile Petković u razgovoru za Index potvrdio je sjajno stanje u momčadi.

"Iskoristili smo svoje sportsko pravo, trčanjem i borbom smo prošli u daljnju fazu natjecanja što je zasluga naših igrača koji su na terenu ostavili srce. Unatoč tome što smo u uzvratu bili kvalitetnija momčad, generalno gledano izbacili smo objektivno bolju i skuplju ekipu i zasluženo prošli", kazao je Petković i optimistično dodao:

"Ovakav pristup je jednostavno poticaj i preporuka za utakmicu s CSKA, jer ako se u funkciju stavi cijela momčad uz ovakvo zalaganje možemo izbaciti još jednog favorita".

Trener Slaven Belupa uvjeren u prolaz protiv CSKA

Mile Petković ukratko je komentirao ždrijeb prvog kola Kupa Uefa, ali ga nije pokolebala činjenica da je CSKA puno skuplja, bogatija, bolja i poznatija momčad.

"Mi smo morali ići na nekog nosioca skupine u Kupu Uefe, to smo znali, a o CSKA-u znamo da nisu baš sjajno otvorili sezonu ruske lige, imaju sedam pobjeda, osam neriješenih i izgubljenu utakmicu u prvenstvu", govori Petković uz napomenu kako bi Slaven mogao iskoristiti lošu fazu ruske momčadi koja je 2005. osvojila ovo natjecanje:

"Do jučer smo se zadovoljili ambicijom da eliminiramo Aris, ali u sportu je to tako da želiš više i bolje tako da, neovisno o snazi CSKA, naša zadaća je u dvije utakmice probati eliminirati tog ruskog velikana. To će za nas biti veliki sportski izazov i svi se nadamo da će se prva utakmica igrati u Koprivnici, s obzirom na situacije na našim stadionima. Doma ćemo stvoriti određenu rezultatsku prednost koju bi onda branili u Moskvi".

Mile Petković: Slažem se da su napadači u nekoliko situacija bili pomalo sebični

Jedini problem u momčadi koju je istaknuo trener Slaven Belupa jest činjenica kako su u nekoliko situacija napadači koprivničkog kluba bili pomalo sebični, a mogli su postići još pokoji pogodak više i povećati rezultat.

"Slažem se da su napadači u nekoliko situacija bili pomalo sebični i da je rezultat mogao biti bolji u našu korist da su se Jurić, Šehić i Vručina malo više međusobno uvažavali", kazao je Petković uz obećanje kako će poraditi na tom problemu.

Razgovor za Index Mile Petković je završio riječima:

"Na nama je da se sad malo osvježimo, zaliječimo lakše povrede kapetana Poldrugača, koji je na utakmici s Arisom dao sve od sebe,  i mladog Gregurine, te izbacimo CSKA iz Kupa Uefa".

R.J.
Foto: nk-slaven-belupo.hr

Pročitajte više