Petrić: Izjeda me sve ovo oko ozljede, nadam se da ću u prosincu zaigrati

HRVATSKI nogometaš HSV-a Mladen Petrić (28) u utorak je novinaru Hamburger Morgenposta dao intervju dok je u Baselu čekao na operaciju desnog gležnja.

"Odmah sam osjetio da se dogodio nešto loše. Bilo mi je to jasno dok sam još bio na terenu pokušavajući igrati", rekao je napadač hrvatske reprezentacije prokomentiravši pritom brazilskog stopera Kaku, nogometaša Herthe koji ga je faulirao i time prouzročio ozljedu:

"Ne želim ga direktno optužiti da je to učinio namjerno. Ipak, načinom na koji je startao, teško sam mogao ostati čitav".

Ovaj tjedan nije bio dobar za Petrića. Klub mu je odbio produžiti i poboljšati ugovor, a onda se i ozlijedio.

"Ovo me živoga izjeda. Iznad svega, žao mi je momčadi. Naša je napadačka postava i prije moje ozljede bila tanka. A baš smo ušli u prokleto dobru seriju", dodao je Petrić, čiji HSV nakon osam kola s 20 bodova dijeli prvo mjesto s Bayerom.

Pred sezonu trener Bruno Labbadia poslao je na posudbu Maxima Chuopo-Motinga, potom se teže ozlijedio Peruanac Paolo Guerrero, a prošlog su petka, računajući još uvijek na Petrića, propustili potpisati Poljaka Ebija Smolareka, koji je bio na probi. Ostali su tako samo na mladom Šveđaninu Marcusu Bergu.

"Ovo je gorka istina. Nadam se da će se Mladen oporaviti koliko je god moguće brzo. Dotad se moramo skupiti i raditi još kvalitetnije", izjavio je trener Labbadia.

Petrić se trenutačno nalazi u Zürichu, u kući roditelja. Krajem tjedna planira se vratiti u Hamburg. Procjene su da će zaigrati tek na proljeće.

"Ako bi sve teklo idealno, možda bih ipak mogao zaigrati još u prosincu", izrazio je nadu na kraju.

Pročitajte više