LIGA PRVAKA

Pirlo: Capello je u pravu. Pogriješili smo s Chiesom

Foto: EPA

ANDREA Pirlo priznao je da stvari nisu išle po planu protiv Barcelone kada je jučer nakon domaćeg 0:2 poraza izašao na konferenciju za medije.

 Njegov Juventus slavio je u samo dvije utakmice u dosadašnjih pet kola domaćeg prvenstva, a uspjehe ne niže ni u europskim natjecanjima.

Bilo je problema s igračem manje

Imao je Juventus i puno nesreće u ovom susretu pa je tako Alvaro Morata čak tri puta zabijao Barceloni i sva tri puta mu je VAR poništavao pogotke. Pred kraj susreta došao je i crveni karton Demirala kao dodatni uteg za Juventus. 

"Znali smo da će biti teško jer Barcelona igra sjajan nogomet i ima igrače koji su naviknuti na tu razinu dok smo mi momčad u izgradnji. Ovo je utakmica koja nam je pomogla da sazremo", rekao je Pirlo pa dodao:

"Nadam se da će nam se uskoro vratiti svi ozlijeđeni igrači, nemam puno izbora pa neki igrači često dva puta u tjednu igraju po 90 minuta. To nije lako, posebno kad se radi o igračima koji su mladi i neiskusni. Frustrirajuće kad imaš samo deset igrača na terenu, ne možeš pritisnuti protivnika, samo trčiš u prazno. To dečki nisu prepoznali kad smo ostali s igračem manje."

Pirlo tvrdi da je Juve momčad u izgradnji

Fabio Capello, legendarni talijanski trener koji sada radi kao analitičar za talijanski Sky Sport, istaknuo je kako je Federico Chiesa bio ignoriran te da je lopta stalno išla prema Dybali kao igraču kojeg je obrana Barcelone najviše pazila.

"Istina je to što Capello kaže. Pokušali smo držati Chiesu jako široko i pomaknuti Rabiota prema naprijed, a u drugom dijelu smo i Cuadrada gurali prema gore. Ideja je bila izvući Sergija Roberta izvan pozicije i dovesti ga u situaciju u kojoj mu neće biti ugodno, ali nismo uspjeli u tome. Pogriješili smo", rekao je Pirlo pa dodao:

"Moramo se brže kretati s loptom i stvarati jedan na jedan situacije, a to sada nismo. Nogometni klubovi imaju ere, a mi ulazimo u novu. Naši igrači su mladi i trebat će im vremena da se izgrade da bi mogli igrati na toj razini."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više