Pletikosa iz Rusije: Ovo bi mogao biti jedan od najboljih turnira u povijesti

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

MJESEC je dana ostalo do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem će Hrvatska igrati protiv Argentine, Nigerije i Islanda.

Nekadašnji vratar Hrvatske Stipe Pletikosa posjetio je Nižnji Novgorod, grad u kojemu će Hrvatska igrati utakmicu 2. kola Skupine D protiv Argentine. Sudjelovao je u Fifinom programu promocije Svjetskog prvenstva, koji se održava u gradovima domaćinima diljem Rusije te se družio s lokalnim navijačima. Pletikosa je niz godina igrao za moskovski Spartak i Rostov, u kojem će reprezentacija igrati treću utakmicu u skupini protiv Islanda.

"Svi hrvatski navijači očekuju od reprezentacije prolazak skupine. Teško je prognozirati što se može dogoditi potom, s obzirom da će sve ovisiti o suparnicima s kojima se možemo susresti. Hrvatska ima obećavajuću momčad, možda i najbolju u nekoliko godina, igrače iz vrhunskih klubova i europskih finala, koji će puni samopouzdanja doći na SP. Ključan je početak protiv Nigerije, tada će se graditi atmosfera za cijeli turnir. Vjerujem u naše igrače i izbornika, da će proći skupinu i možda otići daleko", rekao je Pletikosa.

"Rusiju sam uvijek zvao drugim domom, nakon sedam i pol prelijepih godina. Imam samo pozitivne emocije prema toj zemlji i tim ljudima. Siguran sam da će svaki navijač koji dođe u Rusiji biti toplo dočekan i osjećati se kao kod kuće. Stadioni izgledaju spektakularno i mislim da bi to mogao biti jedan od najboljih turnira u povijesti", rekao je Pletikosa za službenu stranicu HNS-a.
 

Pročitajte više