Po prvi puta u povijesti Pakleni poraženi od reprezentacije BiH

U PRVOJ prijateljskoj utakmici tijekom mini turneje u susjedstvu, naši su zlatni rukometaši po prvi puta u povijesti poraženi od reprezentacije BiH, rezultatom 28:25 (12:13).

U olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, odabranici Lina Červara, oslabljeni neigranjem Ivana Balića, Blaženka Lackovića, Renata Sulića te Davora Dominikovića, konstantno su držali vodstvo sve do posljednjih deset minuta, da bi potom momci Halida Demirovića stvorili ključnu prednost serijom od četiri pogotka i u konačnici priuštili veliku radost mnogobrojnim navijačima pobjedom nad aktualnim olimpijskim prvacima.

Najefikasniji kod BiH bili su Stojanović i Doborac sa po pet, te Toromanović sa četiri gola, a kod Hrvatske Džomba i Špoljarić sa po šest, te Vori sa pet golova, prenosi tamošnja agencija Fena.

Džomba je sa četiri pogotka predvodio Paklene u prvom poluvremenu, dok je kod domaćina sjajnu partiju pružio vratar Enid Tahirović, upisavši za kratko vrijeme provedeno na terenu dvoznamenkasti broj obrana. Do prvog izjednačenja u nastavku, reprezentativci BiH dolaze pogotkom Muhameda Mustafića za 18:18. Naš kapetan Petar Metličić potom donosi novu prednost, ali domaćini sjajno koriste pad koncentracije u napadu Červarove momčadi i preko Doborca, Toromanovića i Mustafića rade seriju od 5:0 i upisuju konačnu, povijesnu pobjedu.

Prema izvještaju portala Sportin.ba, susret je pratilo oko pet tisuća gledatelja. Bio je ovo šesti prijateljski sraz dvaju reprezentacija, ali tek prva pobjeda BiH rukometaša. Priliku za poporavni, Červar i njegova družina imat će već u četvrtak, u Ljubuškom s početkom u 20 sati.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više