Počele pripreme za turnir u odbojci na pijesku – VIP Open 2005

NA DANAŠNJEM druženju s novinarima, u sklopu Sajma sporta i nautike na Zagrebačkom velesajmu, prikazana je prezentacija hrvatske odbojke na pijesku.

Bila je to prilika da se objave i novi detalji vezani za Swatch FIVB World Tour 2005. - VIP Open, turnir Svjetske serije odbojke na pijesku koji će se od 8. do 12. lipnja održati na zagrebačkom Jarunu. Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku najavio je i dva pokazna natjecanja koja se održavaju u sklopu Sajma u Paviljonu 11D: egzibicijsko natjecanje najboljih hrvatskih ekipa u petak, te turnir studenata u subotu.

Nakon četiri godine održavanja VIP Toura te tri challengera Europske serije (VIP European Open Zagreb), prošlogodišnji challenger Svjetske serije (VIP FIVB Challenger Rab) bio je posljednji ispit za dobivanje Svjetske serije.

Odlukom Međunarodne odbojkaške federacije - FIVB-a u prosincu prošle godine, gradu Zagrebu je dodijeljeno domaćinstvo jednog od 16 najjačih turnira na svijetu. Tako će se od 8. do 12. lipnja na zagrebačkom Jarunu održati turnir na kojem će se 60 najboljih muških svjetskih ekipa natjecati za nagradni fond od čak 200.000 američkih dolara. Tribine oko centralnog terena imat će 3000 sjedećih mjesta, a u glavnom dijelu turnira nastupit će 3 hrvatske ekipe. Uz vrhunsku odbojku na pijesku, posjetitelji će svih 5 dana turnira moći uživati i u brojnim popratnim sadržajima i zabavnom programu.

"Veliko mi je zadovoljstvo istaknuti da će VIP Open biti najviše rangiran turnir odbojke na pijesku ikad održan u Hrvatskoj, na kojem će svi zaljubljenici u ovaj atraktivan sport, u iduće četiri godine, moći uživo vidjeti sve najbolje što svjetska muška odbojka na pijesku može ponuditi.“ - istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Kolika je važnost ovog turnira za promociju grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske govori i nedavna izjava dr. Rubena Acoste, predsjednika FIVB-a: „Nakon izvanrednog uspjeha na Olimpijskim igrama u Ateni, odbojka na pijesku je definitivno još jedanput potvrdila svoj status jednog od najatraktivnijih i najbrže rastućih sportova na svijetu“.

Pročitajte više