Počelo Svjetsko prvenstvo: Šveđani bez problema svladali Čile

RUKOMETAPŠI Švedske, domaćini 22. Svjetskog rukometnog prvenstva, smotru najboljih otvorili su pobjedom protiv Čilea. U prvom kolu skupine D bilo je 28:18 (15:8).

Utakmica je igrana u Goteborgu, a njenim najboljim pojedincem proglašen je Kim Ekdahl du Rietz, strijelac šest pogodaka.

Tijek ogleda više ili manje bio je očekivan, pa je rezultatska neizvjesnost iščeznula već u uvodnom dijelu utakmice. Čile je dobar start iskoristio za vodstvo 4:2 nakon kojega slijedi serija golova domaćina SP-a, a onda i vodstvo 8:4 koje je do isteka prvih trideset minuta povećano i na sedam poena razlike (15:8). Pitanje pobjednika je nakon toga bilo riješeno i samo je bilo upitno kolikom razlikom će Šveđani završiti utakmicu.

Uz Ekdahl du Rietza, najboljeg strijelca utakmice, u redovima pobjedničke momčadi napadački su se istaknuli Fredrik Petersen i Oscar Carlen sa po pet postignutih golova. Poražene Čileance predvodio je Emil Feuchtmann Perez s četiri pogotka.

Podsjetimo, hrvatska muška rukometna reprezentacija smještena je u skupinu C natjecanja. Prvu utakmicu igrači Slavka Goluže igraju u petak protiv Rumunja.

 

Svjetsko prvenstvo rukometaša, 1. kolo:

Skupina D

Švedska- Čile 28:18

Pročitajte više