Podijeli, pa "žicaj": Bandić odbio platiti Mamiću krov na Maksimiru

MILAN BANDIĆ odgovorio je na jučerašnju prozivku Zdravka Mamića koji je od Grada Zagreba putem medija zatražio još nekoliko desetaka milijuna kuna za natkrivanje dijela tribina stadiona na Maksimiru.

"Molimo vlast i gradonačelnika da nam stave krov nad glavom", rekao je Mamić i pokazao projekciju Maksimira s natkrivenim zapadom i sjeverom. Krov bi pokrio 20 tisuća sjedećih mjesta, a investicija bi koštala do 60 milijuna kuna.

S obzirom da je maksimirski stadion već desetljećima aktualna tema koja i u javnosti izaziva veliki interes, nije trebalo dugo čekati reakciju iz Grada.

"U vrijeme krize i recesije stadion nije prioritet, ima puno većih prioriteta. Ono što je napravljeno dovoljno je da se igraju utakmice Lige prvaka. Kad dođu bolja vremena, razmišljat ćemo kako dalje", odgovorio je Bandić.

Podsjetimo, prije samo mjesec dana Mamić je "spasio" Bandića sa 8 milijuna kuna kojima je pomogao da se riješi besparica u Ciboni, a već sada od njega "žica" nove milijune. Naravno, nije ovo bio prvi put, poduža je lista Mamićevih "milodara".

Stadion, koji je još uvijek u vlasništvu Grada Zagreba, ovog je ljeta preuređen, postavljene su nove sjedalice i novi travnjak, preuređen dio unutarnjih prostorija, ali ispod "šminke" to je još uvijek ista ona "rugobica" koja je do prije nekoliko mjeseci izazivala zgražanje njenih posjetitelja. Radove je ovaj put financirao Dinamo, barem ako je vjerovati Mamićevim tvrdnjama, jer zbog netransparentnosti poslovanja javnost i dio članova kluba još uvijek ne znaju pravo financijsko stanje u Maksimirskoj 128.

Uređenje Maksimira bilo je prijeko potrebno kako bi se zadovoljili osnovni kriteriji Uefe uoči nove Dinamove euro-sezone. No, Mamić je nakon toga počeo sve glasnije tražiti pomoć Grada u uređenju stadiona iako je svjestan da će Bandić teško izdvojiti koji milijun eura za "rupu bez dna". Mamić se već ponaša kao apsolutni vlasnik Dinama, no malo mu znači klub bez stadiona. Zbog toga je počeo koketirati i s arapskim investitorima te na razne načine pritiskati gradske vlasti da konačno riješe problem Maksimira, bilo da mu financiraju obnovu ili ga prepuste klubu i ljudima s novcem.

Ono što Mamiću stoji na putu su građani Zagreba čijim je novcem godinama uređivao i održavao stadion i kojima je Bandić ranije obećao da će na referendumu odlučivati o sudbini Maksimira. Dinamo je i dalje podstanar, iako se tako ne ponaša. Mamić i njegov prvi čovjek za infrastrukturu Miljenko Sakoman samovoljno su ovog ljeta odlučili ukloniti atletsku stazu koju su prekrili umjetnom plavom travom, a jučer su najavili kako bi željeli i tribine približiti travnjaku. Takvo ponašanje podstanara malo bi koji stanodavac u Hrvatkoj tolerirao.

Pročitajte više