NBA

Pogledajte kako je Zubac izludio srpskog All-Stara zakucavanjima i blokadom

Foto: Gulliver / Getty Images

CLIPPERSI su pobjedom protiv Nuggetsa 96:95 poveli 3:1 u polufinalu Zapada i došli na korak do finala konferencije. Veliki doprinos važnoj pobjedi dao je Ivica Zubac.

Kao i u većini slučajeva, maksimalno je iskoristio minutažu koju je dobio od trenera Doca Riversa. Za nešto manje od pola sata postigao je 11 koševa uz šut iz igre 4/9. S devet skokova bio je drugi najbolji igrač utakmice pod obručima nakon Kawhija Leonarda i Nikole Jokića (11), a Zubac je dodao i dvije blokade.

Jednu od njih postavio je najboljem srpskom košarkašu i prvoj zvijezdi Denvera. Nikola Jokić (26 koševa, 11 skokova, 6 asistencija) želio je prodor okončati polaganjem, ali ga je u reketu dočekao Zubac i zalijepio mu bananu. Drugu je opalio Michaelu Porteru, kojem je također onemogućio polaganje.

Osim spomenute blokade, Zubac je suparničkog All-Star centra efektno savladao u par napadačkih akcija. Nekoliko je puta zakucao pored Jokića na dodavanja sjajnog Leonarda. 

On je Clipperse vodio do pobjede s 30 koševa, 11 skokova, devet skokova, četiri ukradene lopte te dvije blokade.

Zubac i Leonard prolazak u finale Zapada mogu osigurati pobjedom u petoj utakmici koje se igra u subotu u 00:30 po hrvatskom vremenu. 

Pročitajte više