tenis

Pogledajte reakciju novinara na Đokovićevu izjavu o cjepivu: Ali zašto, Novače?

Foto: Twitter

NOVAK ĐOKOVIĆ se napokon oglasio i u ekskluzivnom intervjuu za BBC dao svoje viđenje svega onog što se događalo pred početak Australian Opena. Pričao je događajima koji su doveli do deportacije iz Australije i poslao je poruku kako se ne planira cijepiti ako će to biti uvjet za igranje, bez obzira na to što bi mu to značilo gubitak trofeja.

"Novak je bio odlučan da se ne oglašava u Australiji i tijekom turnira, dijelom i zato što je želio ispoštovati sudionike turnira. Osjeća se pogrešno shvaćenim i predstavljenim, a intervjuom se želio distancirati od pokreta antivaksera. On smatra da kao vrhunski sportaš mora itekako paziti što ulazi u njegovo tijelo.

Rekao je da drži do svojih principa i da odluka o cijepljenju ovisi samo o njemu, da svatko ima pravo na svoju odluku, da je to individualno. "Mislim da je ovo sve napravio da bi se odvojio od globalnog antivakserskog pokreta, kao i da još jednom poruči Australiji da nije želio kršiti pravila", oglasio se novinar BBC-ja Amol Rajan, koji je vodio intervju.

Na društvenim mrežama pojavila se Rajanova reakcija tijekom intervjua kada je Đokovića pitao je li se spreman odreći prilike da statistički postane najbolji tenisač koji je ikad uzeo reket u ruke zbog svojih stavova o cijepljenju.

"Ako to znači da ćeš morati propustiti Roland Garros, Wimbledon... Je li to cijena koju si spreman platiti?" pitao je Rajan Đokovića.

"Da, spreman sam platiti tu cijenu", odgovorio je srpski tenisač.

"Ali zašto, Novače, zašto?" reagirao je Rajan.

"Princip da ja donosim odluku o mom tijelu važniji mi je od bilo čega drugoga", objasnio je Đoković.

Pročitajte više