Poklepović: Presretan sam, Rumunji nisu znali da u ovakvom dekoru padaju i veće momčadi

TRENER Hajduka Stanko Poklepović blistao je od sreće. Iako ističe da ova pobjeda nije njegova osobna satisfakcija, nije mogao sakriti  zadovoljstvo, nakon svih upućenih kritika.

> Poluvrijeme iz snova i poluvrijeme iz pirije: Od Rome nije bilo boljeg Euro Hajduka na Poljudu

> Svaguša: Samo Split može imati ovakav klub, ovakve navijače i ovakvog budalastog predsjednika

> Ioan Andone: Ovakav ambijent nikad u životu nisam doživio

> Oluja sa sjevera



"Presretan sam zbog pobjede i zbog gledateljstva i svega ukupnog. Sve je zaista bilo veličanstveno. Da, bilo je ovo najbolje prvo  poluvrijeme Hajduka u Europi", rekao je nakon utakmice Poklepović.

"Nisam rekao igračima da se brane, Rumunji su se u prvom poluvremenu zatvorili, a u drugom otvorili"

"Dobro smo se pripremili za jednog kvalitetnog protivnika, a pobijediti ga s ovako visokim rezultatom zaista je nevjerojatno. Ne, nisam rekao igračima da se zatvore, samo da se držimo rasporeda. Rumunji su se u prvom poluvremenu orijentirali na kontranapade i dozvoljavali nam kreaciju, u drugom su se otvorili i onda je to bila druga slika", istaknuo je Špaco.

"Kada sam najavljivao uzvrat govorio sam da se najviše oslanjamo na fantastičnu atmosferu na Poljudu. U tom dekoru su padale i veće momčadi od bukureštanskog Dinama", dodao je.

Rumunjski trener Ioan Andone bio je vrlo razočaran nakon poraza od Hajduka. Ne može shvatiti kako su neki igrači podbacili.

Dinamov trener: Hajduk su navijači nosili, a ja se našima ispričavam što su iz Bukurešta putovali da bi vidjeli ovakav Dinamo

"Ove je večeri Hajduk bio puno bolji od nas. Nakon što smo primili prvi gol naša je ekipa sasvim pala i zahvaljujući navijačima, koji su bili dvanaesti igrač domaćina, potom sasvim potonula. Napravili smo greške koje se ne mogu prihvatiti, a neki igrači su me skroz razočarali", rekao je nakon utakmice Andone.

"Nažalost za nas ovo je kraj puta i moram se ispričati navijačima koji su došli iz Bukureša zbog ovakve igre. U svakom slučaju napravit ćemo ozbiljnu analizu. Jednostavno kao da nismo dovoljno željeli ovu pobjedu, kao da nismo htjeli proći dalje. Ne znam što bi rekao", dodao je tužno Andone.

Pročitajte više