Polemika oko Blatterove ideje o seksi dresovima

PREDSJEDNIK FIFA-e Jospeh Blatter poručio je sportašicama da budu "više seksi", kako bi privukle publiku, što je izazvalo burne polemike, a list "Corriere della Sera" od nedjelje na prvoj stranici objavljuje otvoreno pismo talijanske odbojkašice Francesce Piccinini, koja drži kako bi o tome trebale odlučiti sportašice.

"I ja koji puta pogledam ono što se vidi kod otklizavanja Davida Beckhama i mogu razumijeti muškarce da bi im moglo biti ugodno pogledati igračice s uskim i dekoltiranim dresovima, ali sve treba biti u određenom stilu. Ima kolegica koje se ne osjećaju dobro u takvim dresovima i njihovo se mišljenje treba poštovati", piše Francesca Piccinini, koja se inače i slikala gola za kalendar lista "Mens Health".

Što bi telekamere išle zumirati ako bi djevojke imale na sebi uske, oznojene, možda i prozirne dresove, pita se Piccinini, te u pismu dodaje kako je već odjenula uske, kratke odbojkaške gačice i osjećala se ugodno, ali kako bi se osjećale druge sportašice? Zbog toga Piccinini poziva Blattera na razgovor sa sportašicama, nogometašicama prije svega, i na koncu poručuje:

"U očekivanju susreta već skiciram moguće modele za naše dresove".

Pročitajte više