RAT ZA NOGOMET

Poruka norveškog kluba Liverpoolu i Unitedu je hit među navijačima. Evo zašto

Foto: Lillestrøm SK

NORVEŠKI Lillestrøm SK od danas ima tisuće novih navijača, nakon što je njihova poruka engleskim klubovima povodom osnivanja Superlige, postala viralna na Twitteru.

Iz grada u blizini Osla poručili su Manchester Unitedu i Liverpoolu da još jednom razmisle o svom potezu i osnivanju zatvorene lige jer milijuni njihovih navijača ne žive u Engleskoj i nisu dio ekskluzivnog kluba.

"Dragi Liverpool i ManUtd. Ovdje u Norveškoj imate više navijača nego bilo koji klub iz našeg domaćeg prvenstva. Možda to vama, dečki, nije dovoljno, ali sjetite se koliko je enormna ta privilegija", stoji u poruci Lillestrøma ispod koje se razvila masovna navijačka rasprava.

Lillestrøm je dobio tisuće novih fanova jer ovom objavom gađa u srž problema, ne samo po pitanju Superlige već i po pitanju Uefine reakcije, koja je s promjenom formata Lige prvaka podilazila najmoćnijim klubovima, da bi joj oni 48 sati prije ključnog sastanka zabili nož u leđa i osnovali novo natjecanje. 

U ratu za nogomet koji predvode sponzori navijači će biti najveći gubitnici. O tome je jučer govorio i legendarni bivši kapetan Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand.

"Ljudi koji su odlučili osnovati Superligu ne razumiju ništa o nogometu. Za njih je nogomet samo poslovna transakcija. Ne razmišljaju ni o kome osim o sebi, uopće ne razmatraju posljedice svoje odluke i time sam zgrožen. Vidjeli smo kroz proteklu godinu koliko nam znače navijači, sad kad ih zbog pandemije nema na tribinama. Navijači nogomet čine onim što jest, a odluka moćnika o osnivanju Superlige najviše će pogoditi upravo njih. Povrijedili su naše navijače više nego bilo koga drugog, udarili su po temeljima nogometa", između ostalog je poručio Ferdinand u bijesnom istupu pred kamerama.

Pročitajte više