Potez Lewandowskog vrijedan naslova. Pogledajte velemajstoriju o kojoj se ne govori

Screenshot: Youtube

U SJENI velike pobjede Barcelone, pa čak i proslave Asensijevog poništenog gola, ostao je potez utakmice Barcelona - Real 2:1 u 28. kolu La Lige. Velemajstoriju o kojoj se ne piše i ne priča koliko je zaslužila izveo je golgeter Barcelone.

Nije zabio ni namjestio gol, ali njegova "predasistencija" je potez El Clasica

Robert Lewandowski na derbiju prvenstva nije zabio gol niti ga je namjestio. Nakon El Clasica je ostao na 25 golova i 6 asistencija u prvoj sezoni u Barceloni, ali učinio je ono što rade samo velemajstori. Njegova "predasistencija" za gol kojim je Barcelona u sudačkoj nadoknadi došla do kapitalne pobjede za 12 bodova više od Reala kojim mu je praktično 12 kola prije kraja uzela naslov je potez za pamćenje.

U jednom od zadnjih napada Lewandowski se u kontri izvukao na lijevo krilo i tamo primio loptu. Prebacio ju je na desnu nogu te krenuo u sredinu. Očekivalo se da će se tako zaletjeti kroz razrijeđenu obranu Reala i pucati. Uostalom, tako golgeteri rade. Međutim, Lewandowski je prevario sve, a najviše igrače Reala.

Sve je prevario genijalnom akcijom

Nakon što je zabijanjem u sredinu na sebe navukao Militaa i Carvajala, tako je ostavio cijelu lijevu stranu slobodnu za Baldea. Zatim je u pravom trenutku suigraču u naletu, kojem je oslobodio cijeli koridor, dodao loptu petom. To je toliko zaprepastilo njegove čuvare da je Militao otišao u suprotnom smjeru, a Carvajal se prevaren odlaskom lopte tamo gdje nije očekivao nemoćno odbio od Lewandowskog.

Potez velikog i nesebičnog golgetera

Dok su realovci tako bili ošamućeni, Balde je s loptom koju mu je Lewa dodao petom neometano prošao lijevom stranom i dodao u sredinu za Kessieja. On je također bio sam jer je Lewandowski sjajnom akcijom na sebe navukao ne samo Realovog desnog bočnog, nego i stopera. Barcin vezist tako je zabio za pobjedu, ali gola ne bi bilo da nije bilo genijalnosti i nesebičnosti onog koji je u karijeri postigao 612 golova, ali je i 171 namjestio.

Pročitajte više