bundesliga

Potjerali su Kovača i sad uživaju kod novog trenera: "Sve je jednostavnije"

Foto: Getty Images

BAYERN je proigrao otkad je Niko Kovač napustio klupu Bavaraca, a na njegovo mjesto sjeo Hansi Flick. 

To sada više nitko ne može osporiti. Njemački prvak se izvukao iz krize i pobijedio tri utakmice u nizu zabivši pritom 10 golova, dok nijedan nije primio. Redom su padali Olympiakos (2:0), Borussia iz Dortmunda (4:0) i Fortuna iz Düsseldorfa (0:4). Jedan jedini udarac u svojih okvir dozvolili su Bavarci tijekom tih 270 minuta, što je impresivan podatak, a očito je Flick napravio dobar posao.

Kapetan ekipe Manuel Neuer istaknuo je neke taktičke promjene u igri Bayerna kojima je Flick osvježio momčad koja je imala dosta problema pod Kovačem. 

"Ne stojimo više daleko jedni od drugih, kako u napadu tako i u obrani. To je i razlog zašto dolazimo u situacije u protivničkoj polovici terena, u kojoj imamo brze, izravne linije kretanja do suparničkog gola. Imamo daleko više kontrole nego prije, čemu doprinosi činjenica da smo pozicioniraniji dalje od vlastitog gola i to nam godi", kazao je Neuer za AZ.

U protekla tri susreta Flick je izveo ekipu sa zadnjom linijom sačinjenom od Alphonsa Daviesa, Davida Alabe, Javija Martineza i Benjamina Pavarda. Joshua Kimmich igrao je ispred njih kao zadnji vezni. Ispred mladog Nijemca Flick je koristio kombinaciju Mullera, Coutinha, Goretzke, Tolissa, Gnabryja i Comana, koji su igrali iza Lewandowskog. To je Bayernu dalo brojčanu nadmoć u veznoj liniji zbog čega je lakše radio presing na protivničke igrače. 

Taj visoki presing najbolje se vidio protiv Borussije Dortmund i u brojnim dijelovima pobjede u Düsseldorfu.

O Flickovim taktičkim promjenama govorio je i Thomas Muller, jedan od igrača koji su bili u svađi s Nikom Kovačem.

"Pohlepni smo u igri prema naprijed. Naravno, to uključuje i određen rizik, ali želimo protivniku otežati što je više moguće da bismo imali dobre i kontrolirane napade", kazao je Muller pa se složio s kapetanom:

"Velika je razlika kad stojimo deset ili petnaest te dvadeset ili trideset metara daleko jedni od drugih. Imamo veliko povjerenje u igrače koji idu u visoki presing i u one koji napadaju. Putevi do gola su nam jednostavniji i možete to čuti od svih na terenu", zaključio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više