HNL

Pranjić o derbiju: Kod rezultata 1:1 dogodila se čudna situacija

Foto: Screenshot HRT

PRVA HNL završila je utakmicom Dinama i Hajduka na Maksimiru. Zagrebački klub pobijedio je 3:1 te je tako potvrdio svoj novi naslov prvaka. Hajduk je sezonu završio na drugom mjestu, a imat će i priliku osvojiti Hrvatski kup. Osijek, koji je završio sezonu na trećem mjestu, remizirao je s Goricom, a četvrtoplasirana Rijeka pobijedila je u zadnjem ovosezonskom kolu Hrvatski dragovoljac.

U HTV-ovoj emisiji Stadion utakmicu Dinama i Hajduka na Maksimiru prokomentirao je bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić. Rekao je da je trener Hajduka Valdas Dambrauskas donio potencijalno lošu odluku jer je Marka Livaju uveo u igru protiv Dinama.

"Možda je trebao Livaju čuvati do kraja"

"Kod rezultata 1:1 dogodila se čudna situacija. Hajduk je krenuo po tri boda. Na kraju se pokazalo da je to bila kriva odluka. Dambrauskas je odlučio u drugom dijelu uvesti Livaju iako možda nije trebao. Možda ga je trebao sačuvati do kraja. Livaja je opet postigao pogodak i pokazao svoju kvalitetu. Ali na kraju Hajduk nema od toga ništa", rekao je Pranjić.

Livaja je završio sezonu kao najbolji strijelac lige. Zabio je 28 pogodaka u protekloj sezoni te srušio klupski rekord. Hajduk ima priliku u četvrtak osvojiti i Hrvatski kup. Na Poljudu će igrati protiv Rijeke u finalu, koje je na rasporedu u 19 sati.

Pročitajte više