Pravac Kijev: Surkis šalje privatni avion po Vukojevića

OGNJEN VUKOJEVIĆ odlično je reagirao na sve zahtjeve koje je od njega uoči utakmice s Moldavijom postavio izbornik Slaven Bilić. U paru, pa i bez kapetana Nike Kovača, Vukojević je vrlo energično, sigurno i bez oscilacija ordinirao sredinom terena, a osim dobre partije na Kantridi koju će pamtiti i po svom učinkovitom debiju protiv Slovačke, veseli ga i transfer u kijevski Dinamo.

Jučer je potvrđena informacija da je "hrvatski Gattuso" prodan i da će zagrebački Dinamo zamijeniti imenjakom iz Kijeva. A već sutra, uz odobrenje izbornika Bilića, iz Kijeva stiže privatni avion predsjednika Surkisa koji Vukojevića prije podne očekuje u ukrajinskoj prijestolnici.

"Ne želim ništa govoriti prije nego se vratim iz Kijeva. Sutra predsjednik kijevskog Dinama šalje čarter, ujutro u osam idem gore. Nadam se da će sve biti u redu, da ću proći liječnički pregled i potpisati ugovor. Prezadovoljan sam ponudom Dinama koja se nije mogla odbiti", rekao je Vukojević.

O utakmici s Moldavijom moglo se razglabati satima. Ali jedan je zaključak prevladao: Hrvatskka može biti tek djelomično zadovoljna prikazanom igrom. U obzir, dakako, treba uzeti i fazu priprema u kojoj se naši reprezentativci nalaze, a u kojoj se trening bazira na forsiranju eksplozivne snage i izdržljivosti.

Sad već bivši Dinamovac smatra da će reprezentacija svoje pravo lice pokazati na Euru kad rezultati mukotrpnih priprema pod nemilosrdnom palicom kondicijskog trenera Miljenka Raka izađu na vidjelo.

"Sigurno smo mogli pobijediti većom razlikom no najvažnije je da smo svladali Moldaviju. Noge su nam teške jer smo protekli tjedan fantastično radili s Miljenkom Rakom. I on nam je rekao da kompenzacija snage i realizacije treba tek doći kad krenemo na Euro. Hvala ljudima na Kantridi koji su nas sjajno bodrili. Želim naglasit da je uvijek prekrasno igrati u Rijeci."

Pročitajte više