Predsjednik Hajduka: Mora se puno toga promijeniti da bi reprezentacija igrala na Poljudu

Foto: Igor Kralj/Pixsell

TRI DANA uoči nastavka prvenstva pred novinarima se pojavio predsjednik Hajduka Ivan Kos. 
 
Najavio je drugi dio sezone i lov na Kup, jedino natjecanje u kojem splitski klub ima realnu šansu za naslov.
 
"Ambicije su uvijek najviše, Hajduk ih mora tražiti po povijesti i tradiciji. Navijači uvijek teže najvišem cilju, mi smo odlučili graditi priču dugoročno, napravili smo iskorak u dovođenju igrača i pokazali da su nam ciljevi podjednaki, samo je stvar vremena kada ćemo do njih doći. Jedan od njih za ovu sezonu jest i Kup, ali imamo još niz stvari za odraditi da bismo došli do konačnih ciljeva za koje treba vremena. Primarno smo fokusirani na dobre temelje, financije i Akademiju."
 
Prijelazni rok još nije završen za hrvatske klubove...
 
"Možda bude još nekakvih promjena do kraja, ali s većinom smo stvari zadovoljni", rekao je Kos i dodao da je zadovoljan radom sportskog direktora.
 
"Branco u mom mandatu radi izvrstan posao, o čemu govore ulazni i izlazni transferi. Ja sam mu ponudio produženje i nadam se da će on ostati s nama."
 
Hajduk je nedavno objavio analizu stanja u nogometu. Je li stigla iz HNS-a?
 
"Nemamo povratne informacije, nema komunikacije između HNS-a i najvećeg hrvatskog kluba. Napravili smo dokument koji bi trebao otvoriti oči. Mi smo još ranije išli s naših deset zahtjeva, da bi oni tek sada počeli raditi na projektima koji uključuju EU fondove te popravljanju infrastrukture."
 
Reprezentacija u Splitu?
 
"Puno je predradnji koje se moraju dogoditi da bi do toga došlo. Mora doći do mnogih strukturnih, generalnih promjena u Savezu. Ovo je samo kozmetika, a mi kozmetiku nećemo podržavati."
 
 

Pročitajte više