Predsjednik Marseillea: Nećemo na ovome stati, želimo sve!

PRIJE 17 godina Didier Deschamps kapetanski je predvodio nogometaše Marseillea do njihova posljednjeg trofeja, naslova europskih prvaka. U subotu je navijače istog kluba ponovno učinio ponosnima.

Na Stade de Franceu u Parizu Deschamps je, danas trener Marseillea, skupa sa svojim nogometašima pobijedio prvaka Bordeaux u finalnoj utakmici francuskog Liga kupa 3:1. Marseljezi su dočekali svoj prvi trofej nakon davne 1993. godine.

"Ovo je trenutak intenzivne radosti i velika pobjeda za sve navijače koji su zdušno pratili klub svih ovih godina strpljivo iščekujući trofej. Ipak, ova pobjeda u najvećoj mjeri pripada igračima koji su je izborili na igralištu", rekao je trener.

U eri nakon Bernarda Tapieja, koji je osramotio klub podmićujući suce i time ga odveo u drugu ligu, nogometaši s Velodromea dva su puta gubili u finalima Kupa Uefe (1999. i 2004.) te još dvaput u finalima Francuskog kupa (2006. i 2007.).

"Ovaj će uspjeh također jako puno značiti za naše samopouzdanje u završnici ligaške sezone", dodao je Deschamps, čija momčad za prvoplasiranim Bordeauxom zaostaje tri boda.

Na tragu ove trenerove izjave također su euforične najave predsjednika kluba Jean-Claudea Dassiera, kao i veznjaka Mathieua Valbuene, koji je zabio jedan od triju pogodaka protiv Bordeauxa u Parizu.

"Ovo nas čini gladnima novih uspjeha. Da smo izgubili od Bordeauxa, opet bi se pisalo o Tapiejevu prokletsvu kluba. No, pobijedili smo i sada želimo titulu. Osvajanje Liga kupa više nas ne zadovoljava", rekao je Dassier, dok je Valbuena dodao:

"Ne smijemo na ovom stati. Samopouzdanje koje smo dobili pobjedama nad Lyonom i Bordeauxom moramo iskoristiti za nov iskorak."

Pročitajte više