Predsjednik Mesić u Dubrovniku

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočio je danas u Dubrovniku otvaranju 33. Opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO), a sastao se i sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesom Roggeom.

Sa predsjednikom MOO-a Roggeom razgovarao sam o mogućnostima Hrvatske kao domaćina velikih međunarodnih natjecanja, kazao je Mesić, dodavši kako je i ovaj skup u Dubrovniku svojevrsni poziv svjetskim sportskim asocijacijama da Hrvatska može uspješno organizirati i najveće sportske manifestacije. Imamo kvalitetne kadrove i sjajne mogućnosti za to, ne samo u ljeto i u proljeće, već i zimi, naglasio je Mesić nakon razgovora sa Roggeom.

Predsjednik Mesić se osvrnuo i na velike uspjehe hrvatskog sporta na Olimpijskim igrama u Ateni, gdje je osvojeno pet medalja, ali i brojna odličja koja su hrvatski sportaši osvojili na ostalim međunarodnim sportskim natjecanjima ove godine.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku predsjednik Mesić se sastao i sa gradonačelnikom New Yorka Michaelom Bloombergom, gradonačelnikom Madrida Albertom Ruizom Gallardonom, te predsjednikom Jordanskoga olimijskoga odbora princom Feisalom al Husseinom.

Pročitajte više