Premijer Račan primio udrugu "Sportske igre mladih"

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske, Ivica Račan, primio je danas, predstavnike udruge "Sportske igre mladih" Zdravka Marića, predsjednika Organizacijskog odbora, i Lidiju Samardžiju, potpredsjednicu udruge.

Zdravko Marić upoznao je premijera Račana s već sada dugogodišnjom aktivnošću Sportskih igara mladih koje su po svom opsegu i karakteru jedinstvena manifestacija takve vrste. Već sedmu godinu zaredom igre svakog ljeta pružaju mogućnost djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske da se uključe u sportske i druge aktivnosti kako bi kvalitetnije proveli dodatnu količinu slobodnog vremena koja im je tijekom tih mjeseci na raspolaganju, kazao je Marić.

Uz sportska natjecanja planiraju se i druge aktivnosti, poput uključivanja invalidne djece u Sportske igre te otvaranja kampova za djecu, istaknula je Lidija Samardžija.

Zdravko Marić naglasio je kako, uz njihove tradicionalne sponzore, žele uključiti i one koji će tek to postati, u dugoročnu suradnju s ovim vrijednim projektom. "Uz njihovu podršku, ali i podršku Vlade planiramo da igre zažive kao tradicionalna manifestacija koja bi svake godine okupljala djecu iz Hrvatske, ali i djecu iz cijele Europe", rekao je Marić.

Premijer Račan podržao je ideju, istaknuvši da takva manifestacija iziskuje javnu podršku te je naglasio kako bi se već uskoro na sjednici Vlade trebalo iznaći trenutačno ali i dugoročno rješenje za financiranjem Udruge kao i dugoročno rješenje za sustavno poticanje bavljenja sportom školske djece i mladeži.

Pročitajte više