LIGE PETICE

Preskočio je Iniestu, ispred njega je samo Xavi: To je proslavio u svom stilu

Foto: EPA

LIONEL MESSI je u 27. kolu po 443. put igrao za Barcelonu u La Ligi, a njegov klub pobijedio je Rayo Vallecano 3:1.

Tako je Messi preskočio Andresa Iniestu i izbio na drugo mjesto vječne liste igrača Barcelone po broju nastupa u Primeri. Ispred Messija je još samo Xavi Hernandez, koji je 505 puta igrao za katalonski ponos u španjolskom prvenstvu.

Veliki dan i važna utakmica za Messija počela je loše. Kod aktualnog prvaka i lidera povela je momčad iz zone ispadanja.

Ali Messi je brzo vratio sve u normalu.

Barcelona je izjednačila u 38. minuti preko Piquea, ali od poentiranja je bila efektnija asistencija. Slobodan udarac s desne strane ljevicom je izveo Leo Messi. Njegov centaršut bio je perfektno zavrnuta lopta, jedna od onih koje bježe od igrača i golmana momčadi koja se brani i slijeće pravo na glavu onoga kome je namijenjena. 

Domaćin preokreće u 51. minuti iz penala, i to olako dosuđenog. Semedo je lijepo pao nakon minimalnog kontakta koljenima sa suparničkim stoperom Jordijem Amatom u kutu kaznenog prostora, a sudac Mario Lopez pokazuje da je to prekršaj i kazneni udarac. Messi lako poentira za preokret Barcelone.

Tako je to što je došao korak bliže da u još jednoj kategoriji postane rekorder Barcelone, obilježio utakmicom na kojoj je postao najbolji strijelac (26) i asistent (12) liga petice ove sezone. 

Dakle, slavljem u Messijevom stilu.

Pročitajte više