Prije točno 20 godina Dinamo je zadnji put uzeo bod na gostovanju u Ligi prvaka

Foto: PIXSELL

DINAMO danas od 19 sati igra protiv Šahtara u trećem pretkolu Lige prvaka u Harkivu. Utakmicu će u Hrvatskoj prenositi PlanetSport, koji se nalazi u ponudi na svim platformama mreže A1. U ostalim zemljama regije utakmicu će prenositi Arena Sport 3.

Jedini hrvatski predstavnik u Europi nije čak 20 godina slavio u gostujućim susretima Lige prvaka. Dinamo je posljednji put u gostima bodove osvojio davne 1999. protiv Marseillea i od tada su se Modri svaki put na Maksimir vraćali bez bodova.

Nakon pozitivnog dvoboja u Francuskoj, Dinamo je odigrao 13 gostujućih utakmica u Ligi prvaka i izgubio je sve uz gol razliku 3:42.

Dinamo je jedine golove u gostima zabio Realu (6:2) i Olympiakosu (2:1), a čak 11 utakmica nije uspio zabiti. Protivnici su bili Ajax, Porto, Dinamo Kijev, Lyon (dva puta), PSG, Bayern, Arsenal, Sevilla, Juventus i City.

Zagrebački klub ima nikad bolju europsku momčad. Šahtar je idealan protivnik za uzimanje barem boda, ali pred Modrima je jako teško gostovanje. Ukrajinski velikan ima svih 11 pobjeda u prvenstvu uz gol razliku 36:6.

Bjelica jako poštuje Šahtar, ali nada se da bi njegova momčad mogla iznenaditi. 

"Oni i dalje napreduju. Kupuju igrače za 10-15 milijuna eura, to je za nas nemoguće. Imaju pregršt dobrih igrača. Puno Brazilaca, njih je teško kontrolirati, ali i mi smo dobra momčad i vjerujem da ćemo im dobro parirati."




 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više