NA DANAŠNJI DAN

Prije točno četiri godine Dejan Lovren zabio je gol za povijest

Foto: EPA

NA DANAŠNJI dan prije četiri godine nevjerojatnu utakmicu odigrali su Liverpool i Borussia. Nakon velikog preokreta Liverpool je pobijedio 4:3 golom Dejana Lovrena u 91. minuti i s ukupnih 5:4 plasirao se u polufinale Europa lige.

Možda Europa liga i jest slabije natjecanje od Lige prvaka, ali sigurno je da u posljednjih nekoliko godina nismo gledali puno boljih utakmica tog elitnog natjecanja od ove uzvrata četvrtfinala Europa lige. 

Ljepotica na Anfieldu

Prva utakmica u Dortmundu bila je sjajna, ali nitko nije mogao ni pomisliti da će se u Liverpoolu pisati povijest nogometa. Borussia je vodila 2:0 već nakon devet minuta golovima Mhitarjana i Aubameyanga te se činilo da će utakmica biti samo odrađivanje posla protiv momčadi bivšeg trenera.

Divock Origi zabio je u 48. minuti i vratio nadu navijačima Liverpoola, a u 57. minuti Borussija je opet otišla na +2 golom Reusa. Činilo se da je Liverpool zbilja gotov.

Ipak, Liverpool se nije predavao i za to je bio nagrađen. Prvo je Coutinho zabio u 66. minuti, a na njega se nadovezao Sakho u 77. minuti. Točku na "i" postavio je Dejan Lovren kada je u 91. minuti skočio najviše od svih u kaznenom prostoru Borussije i odveo Liverpool u sljedeći krug natjecanja. 

Mediji ga kovali u zvijezde

Ukazao se kad je to bilo najpotrebnije, suma je naslova koji su osvanuli u engleskim medijima nakon te senzacionalne pobjede Redsa protiv Borussije Dortmund.

"Kako prikladno je što se Dejan Lovren pretvorio u vrhunskog braniča baš kad je Jürgen Klopp došao u klub. Zabio je jedan od najvažnijih golova u Liverpoolovoj povijesti," piše u tekstu Liverpool Echa, koji je Lovrena proglasio igračem utakmice uz komentar "ukazao se kad je najpotrebnije".

"Lovrenova je bila posljednja," kratko je prokomentirao novinar Daily Maila u svom izvještaju utakmice. The Sun je čudesnu utakmicu nazvao "Istanbul 2", aludirajući na spektakularno finale LP-a protiv Milana 2005. godine, a za Lovrena su napisali "Dejan Vu", parafrazirajući poznatu izreku "već viđeno".

"Gol Dejana Lovrena u posljednjoj minuti utakmice predstavlja sve ono što Jürgen Klopp želi od svog novog kluba," napisao je novinar Expressa, a zapravo je želio reći da je "Liverpool napokon pokazao muda." Tim riječima otprilike bi se mogla okarakterizirati i Lovrenova predstava.

Lovrenov debitantski gol za Liverpool protiv Borussije: 

Pročitajte više