Primorje bolje od Mladosti, Jugaši nakon četiri godine u Gružu potopili Jadran

VATERPOLISTI Primorja pobijedili su Mladost 8:6 u utakmici 3. kola euroligaške četvrtfinalne skupine B. U borbi za drugo mjesto u grupi riječki klub sada ima tri boda prednosti u odnosu na zagrebački.

Budući da je prvo mjesto skupine "rezervirano" za Pro Recco, ovaj je ogled bio od iznimne važnosti za oba hrvatska predstavnika, a nakon tri uzastopna ovosezonska poraza od Mladosti, čini se, Primorje ju je shvatilo ozbiljnije. Uvodne dvije četvrtine utakmice ponudile su istovjetnih 3:1 za domaćina koji je tako pred nastavak igre imao veliku zalihu golova na svojoj strani. Posljednja dva dijela igre Mladost je riješila u svoju korist s dva puta po 2:1, nedovoljnih za pobjedu u Rijeci.

Tri gola za sastav Zorana Roje postigao je Denes Verga, najbolji strijelac utakmice. Jedini dvostruki strijelac za momčad Emila Nikolića bio je Antonio Petković.

U skupini A dubrovački je Jug slavio protiv Jadrana iz Herceg Novog s rezultatski uvjerljivih 13:6. Sjajni su pritom bili Andro Bušlje s četiri gola, te trostruki strijelci Maro Joković i Nikola Sutić. Vladimir Gojković i Danijel Premuš zabili su po dva za poraženu crnogorsku momčad hrvatskog trenera Ivice Tucka.

 

Vaterpolska Euroliga, rezultati utakmica četvrtfinalnih skupina, 3. kolo:

Skupina A

Jug CO - Jadran Herceg Novi 13:6 (3:1, 2:1, 4:0, 4:4)

Redoslijed: 1. Partizan 6 (-1), 2. Jug CO 6, Budva 3 (-1), 4. Jadran Herceg Novi 0

Skupina B

Primorje EB - Mladost 8:6 (3:1, 3:1, 1:2, 1:2)

Pro Recco - Vasas 12:6

Redoslijed: 1. Pro Recco 9, 2 Primorje EB 6, 3. Mladost 3, 4. Vasas 0

Pročitajte više