HNL

Prkić: Hajduk nakon duga i crnih kesa s novcima sada radi transparentno

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

JAKOV Prkić, kandidat opcije Možemo!, Nove ljevice i Pametnog za Split i Dalmaciju na predstojećim izborima za splitskog gradonačelnika, prokomentirao je stanje u Hajduku gostujući u emisiji Pressing N1 televizije.

Prkić je upitan kako gleda na upravljanje Hajdukom, što misli o udruzi Naš Hajduk i rezultatima koje klub postiže. Naglasio je da ''Naš Hajduk radi sjajne stvari u Hajduku'', a na svom Facebook profilu dodao da je ''šteta što sličan način upravljanja nemamo u gradskim tvrtkama. Hajduk nakon duga od 300 milijuna kuna i crnih kesa s novcima sada radi financijski stabilno i transparentno. Zašto građani ne bi participativno upravljali i imali svog predstavnika u Nadzornom odboru Čistoće, Prometa, Lovrinca...? Umjesto toga tamo se instaliraju politički poslušnici i stranački vojnici. Promijenit ćemo to".

Ispod te objave stavio je i video s gostovanja na N1.

''Po meni rezultati nisu ono što je najvažnije i najpresudnije za Hajduk. Hajduk je sportsko dioničko društvo i prva briga Hajduka je financijska neovisnost i financijska stabilnost. Ako bi klub otišao u stečaj, to bi bili problemi'', rekao je i, među ostalim, dodao:

''Ovakav način upravljanja je dobar zato što zainteresirana skupina građana, navijača, članova Našeg Hajduka ima mogućnost utjecanja na upravljanje kroz postavljanje svojih predstavnika u Nadzorni odbor. Kad bismo imali takvu vrstu participativnog upravljanja u nekim drugim gradskim poduzećima, bio bih presretan. Po meni je ovakav način upravljanja dobar, treba ga usavršavati, nije idealan. Treba se prilagođavati novim situacijama i to shvaćaju u Našem Hajduku i rade na poboljšanjima i ja im iskreno želim svaku sreću.''

Pročitajte više