"Prljavi Hrvat probudio nam je srpski inat": Zvezdaši tvrde da im je on donio LP

MARIN PONGRAČIĆ, stoper Salzburga i mlade reprezentacije Hrvatske, prema riječima kapetana Crvene zvezde Vujadina Savića i srpskih medija najzaslužniji je što se njihov prvak čudesno vratio iz ponora protiv austrijskog i umjesto sigurnog poraza došao do remija (2:2) koji ga prvi put u povijesti vodi u Ligu prvaka. 

Zvezda je do 60. minute uzvrata play-offa u Salzburgu bila očajna, domaćin je vodio 2:0 i trebao imati još koji gol prednosti protiv zbunjenih i odsutnih gostiju. Činilo se da samo čudo može Zvezdu dovesti do preokreta i odlaska u Ligu prvaka.

I onda ga je prvaku Srbije donio Hrvat.

"Pongračićev prljavi potez u nama je probudio srpski inat. Ono što je napravio u 60. minuti bila je kruna njegovih stalnih provokacija prema nama od početka meča. Ne znam zašto je to radio jer mu nismo davali povoda", izjavio je nakon utakmice Zvezdin kapetan. 

A što je to toliko važno napravio Pongračić?

Nagazio igrača Zvezde koji je ozlijeđene glave ležao na travi.

Pavkov je ošamućen bio na tlu nakon sudara sa suparničkim igračem. I dok je tako ležao, Pongračić ga je u padu zgazio po grudima. Nije pazio gdje se vidljivo ozlijeđen protivnik nalazi i nagazio ga je, a taj njegov potez razbjesnio je igrače Zvezde, koji su na njega krenuli kao da će ga rastrgati. U tome je prednjačio Krstičić, koji je za to dobio žuti karton, a Pongračić je jednako kažnjen za spomenuti potez. 

Potez koji je probudio letargičnu i potonulu Zvezdu. Njeni igrači na to su se razletjeli terenom i krenuli gristi, te u sljedećih šest minuta zabili dva gola za prolazak.

Pongračićevo gaženje kao prekretnicu navode i srpski novinari, a Igor Brakus, poznati radijski voditelj, hrvatskom stoperu zahvalio je porukom na Twitteru, "Pongračiću, Srbine!"

Pročitajte više