Profesorova formula za preokret: Pogibija na terenu i pomoć Svevišnjeg!

BRANKO IVANKOVIĆ vjeruje da Dinamo može velikim preokretom izboriti Ligu prvaka. Barem je tako obavijestio hrvatsku javnost. Dobitna formula koju je smislio uoči sutrašnjeg uzvrata protiv Šahtara na Maksimiru glasi: trčati, zalagati se i poginuti na terenu.

>Srna: Dinamova misija je moguća jedino ako sami sebi zabijemo

"Ako to ispunimo onda naravno ima i nešto znanja, a onda će nam Bog pomoći. I na koncu te onda i sreća pomazi", objasnio je Ivanković svoj pakleni plan.

"Svjesni smo težine, da neće biti lako, ali ja razmišljam samo o pobjedi. Naravno da se neće srušiti stadiona ako se ne kvalificiramo. Danas smo ponovno imali sastanak s igračima koje smo informirali o najnovijim detaljima i mogućim promjenama u ukrajinskoj momčadi. Izvijestili smo ih što se od njih očekuje, ali i koja je formula", ponovno se Ivanković vratio na svoju dobitnu formulu.

"Ako prođemo, ovo će mi biti najveći uspjeh u karijeri"

Iako je pomagao Ćiri u njegovoj francuskoj bronci, odveo Iran na Svjetsko prvenstvo i izgradio duplu krunu s Dinamom, Ivanović kaže kako bi mu prolazu Ligu prvaka ipak bio najveći uspjeh u karijeri.

"Kada bih se plasirao u Ligu prvaka to bi bio sigurno jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri. Puno sam toga već prošao od života, od Francuske s Ćirom, reprezentacije Irana, pa sve do Dinama. No Liga prvaka je jako jako bitna i kada bi se plasirali to bi bio veliki uspjeh za mene. Treba naglasiti da je Liga prvaka sada puno jača nego prije par godina, kad se Dinamo uspio kvalificirati. Tada smo igrali protiv MTK, a sada je protivnik Šahtar."

"Govoriti o Šahtarovim slabostima je bespredmetno"

No i Profesor je sam svjestan da se njegov optimizam stoji na tankim nogicama.

"Šahtar ima trinaest reprezentativaca, trinaest, a ne tri. I to bez Brazilaca koji bi mogli igrati u većini reprezentacija i koji su im ponajbolji igrači u momčadi. Stoga govoriti o slabosti jedne takve momčadi je bespredmetno. Oni su jedna vrlo dobro izbalansirana momčad koja već pet ili šest godina ima jednog trenera i ne čudi da su tako uspješni u ukrajinskoj ligi."

"U Ligi prvaka je fanatizam bitniji od forme"

Ivica Vrdoljak je na jučerašnjoj press konferenciji ustvrdio kako je Šahtarova klimava obrana najveća Dinamova šansa, njegov se trener s tim nije složio.

"Ne bih se složio da im je obrana najlošiji dio momčadi. Pogledajte samo tog Chyhrynskog kako je dobro odigrao prvu utakmicu, kao uostalom i ostatak zadnjeg reda. Kada se radi o ofenzivnoj momčadi kao što je Šahtar, dosta se često događa da je obrana ostavljena sama. Kao na nekoj vjetrometini pa je i tim igračima teže igrati", smatra Ivanković i dodaje kako ukrajinski prvak može igrati još bolje od trenutačne forme.

"Šahtar može igrati bolje, to je jedna vrlo kvalitetna momčad koja u posljednje vrijeme ne postiže tako dobre rezultate. Možda su čak u malo boljoj formi od rezultata koje postižu. A opet, u jednoj utakmici Lige prvaka forma nije presudna. Bitnija je strast, fanatizam i volja."

"Morales igra sve bolje"

No niti Dinamo ne igra ništa bolje. Novinare je zanimalo kada će napokon proigrati Dinamov Čileanac Pedro Morales.

"Svakoj je momčadi potrebno vrijeme za adaptaciju, a činjenica je da je Morales u posljednje vrijeme sve bolji. Posebno mislim na utakmice HNL-a. No razumije se da se od njega očekuje da u narednom periodu pruži sve bolje partije. Za sada još uvijek prikazuje goleme oscilacije, ali ne vjerujem da je ovo utakmica u kojima će se one manifestirati."

Ukrajinci su sletjeli u zagrebačku zračnu luku Pleso oko 12 sati, a danas će u 19 sati održati svoj prvi trening na maksimirskoj ljepotici koji će petnaest minuta biti otvoren za javnost.

Marko Petrak
Foto: Index

Pročitajte više