Koronavirus u sportu

Pronađen termin koji svima odgovara. Europsko prvenstvo neće se igrati ovog ljeta, a ni sljedećeg?

Foto: Guliver Image/Getty Images

EUROPSKA nogometna federacija (UEFA) u utorak će održati veliku video konferenciju s čelnicima svih 55 zemalja na kojoj će se donijeti odluka o sudbini Europskog prvenstva koje bi se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja.

Gotovo je sigurno da se zbog koronavirusa Europsko prvenstvo neće održati u predviđenom terminu od 12. lipnja do 12. srpnja. Klupska sezona je trebala završiti 30. svibnja finalnim ogledom Lige prvaka u Istanbulu, međutim prema nekim procjenama lige neće krenuti prije svibnja i nemoguće je očekivati da se sve biti završene do početka lipnja i priprema reprezentacija.

Dio vodećih europskih saveza već je najavio kako će predložiti odgodu Europskog prvenstva, a među njima je i Hrvatski nogometni savez (HNS).

Postoje dva moguća termina za Europsko prvenstvo - kraj ove godine ili sljedeće ljeto. Talijanski i britanski mediji javljaju da će UEFA vjerojatno Europsko prvenstvo odgoditi za studeni ove godine te da bi natjecanje trebalo početi 23. studenoga, a završiti mjesec dana kasnije. To je termin koji odgovara i UEFA, ali i nacionalnim ligama koje bi do tada trebale stići završiti svoja prvenstva i početi nova.

Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno s Engleskom, Češkom i jednom od četiri ekipe iz dokvalifikacija u kojima su Škotska, Srbija, Norveška i Izrael. Prvu utakmicu Dalićevi izabranici trebali su igrati Londonu protiv Engleske.

Pročitajte više