Pršo: Igrat ću u Njemačkoj za Olića

NAPADAČ hrvatske reprezentacije i centarfor škotskog Rangersa Dado Pršo u kraćem intervjuu za Sportske novosti otkriva da ga je pogodila izjava izbornika Kranjčara koji je rekao da će razmisliti hoće li Pršu zvati na sljedeće akcije. Unatoč svemu, Pršo je željan i dalje igrati za reprezentaciju, a posebno zbog činjenice da se Ivica Olić teško ozlijedio na utakmici protiv Brazila.

"Osjećao sam se u tom trenutku kao da mi je netko zabio nož u leđa. Da nismo razgovarali, shvatio bih. No razgovarao sam i s Vlatkom Markovićem i sa Zlatkom Kranjčarom i mislio sam da smo se razumjeli. Sada vidim da kod izbornika nije bilo sve u redu i beskrajno mi je krivo što me ne razumije onaj koji bi me trebao najviše razumjeti i koji bi mi trebao pružiti najveću zaštitu." - otkrio je Pršo svoje osjećaje i misli nakon Kranjčareve izjave.

Pršo je rekao kako mu je Cico spočitao i nedolazak na prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije protiv Izraela i Austrije. Dado smatra kako je bilo nepotrebno govoriti da su mu utakmice Rangersa važnije od reprezentativnih nastupa, jer ove sezone nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu za Rangerse.

Što se tiče ozljede koljena zbog koje se prije četiri dana nije pojavio u Splitu, Dado kaže kako nije potpuno zadovoljan jer još uvijek nije prošao pripreme te polako ulazi u ritam igre. Naš reprezentativac kaže da nije gledao cijelu utakmicu Hrvatska - Brazil ali da je vidio najvažnije dijelove susreta.

Na pitanje je li mu bilo neobično gledati suigrače iz reprezentacije protiv Brazilaca, Pršo kaže da mu je bilo neobično ali da je ustvari on najveći gubitnik u događanjima oko "splitskog slučaja". Smatra da nenastupanjem na Poljudu nije igrao najljepšu utakmicu na svijetu. Ipak, Ivica Olić je najveći gubitnik utakmice s Brazilom.

"Katastrofa, šest mjeseci izvan igrališta. Strašno. Ne mogu izreći koliko mi ga je žao. Dolazi izdaleka, muči se s putom iz Rusije, uvijek daje cijeloga sebe i sada - propast. No, bit će na svjetskom prvenstvu, igrat ćemo za njega." - rekao je Dado Pršo.

"Ja želim igrati. Sigurno je da ne želim gledati Svjetsko prvenstvo iz fotelje. Bit će sve u redu." - optimistično je zaključio Pršo.

Pročitajte više