Prva igračica svijeta izbacila Petru Martić s Wimbledona

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrto kolo Wimbledona. U trećem kolu izgubila je od prve igračice svijeta Ige Swiatek 6:2, 7:5 nakon sat i 42 minute igre. Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Swiatek i treća pobjeda 22-godišnje Poljakinje.

Martić je u oba seta prva stizala do break-lopti, no nije ih uspjela iskoristiti, a samim time niti unijeti neizvjesnost u susret. Posebno može žaliti za tri prilike u drugom gemu dvoboja. Pokušala je poentirati, ali njezini udarci bili su malo predugi.

Odmah u sljedećoj igri Martić je izgubila servis, pa napravila break za 2:2, ali potom još jednom pokleknula na svom početnom udarcu za 2:3. Nesigurnu igru na servisu nastavila je kod zaostatka 2:4, kada je treći put zaredom izgubila servis.

Dobar ulazak u drugi set nije bio dovoljan

Martić se stabilizirala početkom drugog seta, a kod vodstva 2:1 stigla je i do prilike za break koju nije uspjela realizirati. Kada je kod rezultata 3:3 izgubila servis bez osvojenog poena činilo se da je dvoboj riješen. Pogotovo kada je kod 5:3 vodstva Swiatek stigla i do meč-lopte na servis Martić.

Splićanka je ipak izvukla taj gem, a onda i vratila izgubljeni servis ostavivši Swiatek bez osvojenog poena u gemu u kojem je prvi put servirala za meč. Mogla je Martić povesti i sa 6:5 u drugom setu jer je na svom servisu stigla do 40:0.

U sljedećem poenu glavni sudac procijenio je kako je servis Martić bio dobar i već joj dodijelio gem, ali Swiatek je zatražila provjeru kojom je ustanovljeno da je sudac pogriješio. Martić je zatim napravila dvostruku servis-pogrešku, a onda je Swiatek zaredala s odličnim reternima kojima je okrenula gem. Nije propustila drugu priliku da na svoj početni udarac zaključi meč.

Pročitajte više