Prvi Hrvatski nogometni kup u švicarskoj ciriškoj Croatiji

NOGOMETAŠI Croatije iz Zuericha pobjednici su prvog Hrvatskog nogometnog kupa u Švicarskoj nakon što su u finalu s 2:0 pobijedili Dinamo iz Basela.

Polufinalne i finalna utakmica odigrane su u sklopu proslave Dana državnosti RH, a osvajanjem prvog Hrvatskog nogometnog kupa u Švicarskoj igrači Croatije potvrdili su da su najbolji hrvatski klub u Švicarskoj jer su nedavno izborili i plasman u drugu regionalnu ligu, što je do sada najveći uspjeh jednog hrvatskog kluba u Švicarskoj.

Inače, u završnici ovogodišnjeg Hrvatskog nogometnog kupa u Švicarskoj, čiji je organizator Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj, sudjelovalo je sedam hrvatskih klubova koji se uspješno natječu u regionalnim švicarskim ligama.

U ime pokrovitelja, Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Veleposlanstva RH u Švicarskoj Konfederaciji i Generalnog konzulata RH u Zuerichu, prijelazni pehar te zlatne i srebrne medalje uručili su veleposlanik RH u Švicarskoj dr. Mladen Andrlić i instruktor u HNS-u Marijan Brnčić koji je najavio mogućnost ponovnog pokretanja kupa "Sportskih novosti" za hrvatske klubove u inozemstvu.

Istodobno je dogovoreno da se s igranjem kvalifikacijskih utakmica drugog Hrvatskog nogometnog kupa započne ujesen prije prvenstva, a igrale bi se tijekom prvenstva, kako bi se utakmice polufinala i finala ponovno mogle organiziratie prigodom proslave Dana državnosti 2004. godine.

(Hina) ad ad

Pročitajte više